ANM a emis o nouă alertă METEO: Cod GALBEN de furtuni în 22 de judeţe din ţară/ Prognoză specială pentru Bucureşti

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare Cod galben de ploi, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, pentru Bucureşti şi 22 de judeţe din ţară, valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00.

15275 afișări
Imaginea articolului ANM a emis o nouă alertă METEO: Cod GALBEN de furtuni în 22 de judeţe din ţară/ Prognoză specială pentru Bucureşti

ANM: Cod GALBEN de ploi şi descărcări electrice în Bucureşti şi în 22 de judeţe din ţară

Potrivit ANM, sunt vizate Bucureşti şi 22 de judeţe din ţară: Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Sibiu, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Buzău, Dolj, Teleorman, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu.

Meteorologii anunţă că în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de vest a Moldovei, Carpaţii Orientali şi local în Carpaţii Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Avertizarea intră în vigoare marţi, la ora 12.00 şi este valabilă până la ora 23.00

Prognoză specială pentru Bucureşti: Marţi, vremea va fi răcoroasă. Sunt aşteptate şi ploi

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală valabilă până marţi la ora 23:00, interval în care cerul va fi înnorat, iar temporar va ploua torenţial. Temperaturile nu vor depăşi 27 de grade Celsius, informează ANM.

„Vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar în perioade scurte de timp aversele vor avea caracter torential şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului”, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Temperatura maximă va fi în jur de 27 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici