Anomalie românească: să călătoreşti la metrou cu un card pe care îl poţi încărca doar în staţiile de autobuz

Deşi li se permite accesul atât la transportul cu metroul, cât şi la cel cu autobuzele publice prin cardul electronic Activ, cei un milion de bucureşteni, care dispun de acest card, sunt obligaţi să caute cea mai apropiată staţie de autobuz în cazul în care rămân fără "călătorii" pe cardul electronic, potrivit Ziarul Financiar.

20 afișări
Imaginea articolului Anomalie românească: să călătoreşti la metrou cu un card pe care îl poţi încărca doar în staţiile de autobuz

Anomalie românească: să călătoreşti la metrou cu un card pe care îl poţi încărca doar în staţiile de autobuz (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Compania care administrează transportul cu metroul în Bucureşti nu deţine echipamente de emitere sau reîncărcare a acestor carduri, ci vinde abonamentele de pe acest card în staţiile de autobuz, ceea ce nu se întâmplă în nicio altă capitală europeană.

Explicaţia oficialilor: metroul şi autobuzele publice sunt administrate de companii diferite, ceea ce îngreunează introducerea unui sistem comun şi eficient de plată a călătoriilor.

Citeşte mai multe despre călătoria la metrou cu un card pe care îl poţi încărca doar în staţiile de autobuz pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici