- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.06.2021, 14:11)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
ANP caută parteneriate pe termen lung. 7.000 de deţinuţi, gata să fie angajaţi
- Aproximativ 7.000 de deţinuţi apţi de muncă pot lucra pentru agenţi economici contra unui salariu minim, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru companii.
- Anual, peste 2.000 de persoane private de libertate lucrează cu agenţi economici în diverse domenii.
303 afișări

ANP caută parteneriate pe termen lung. 7.000 de deţinuţi, gata să fie angajaţi
ANP dă sfoară în ţară privind deţinuţii apţi de muncă ce pot lucra în munci calificate sau semicalificte. 7.000 de persoane private de libertate pot constitui forţă de muncă.
„În considerarea misiunii sociale a locurilor de detenţie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) aduce în atenţia agenţilor economici faptul că, în custodia sistemului poliţiei penitenciare, se regăsesc, la nivel naţional, aproximativ 7.000 de persoane private de libertate apte pentru îndeplinirea unor activităţi productive, fie necalificate, fie semicalificate”, transmite instituţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O elevă de 11 ani a supraviețuit masacrului din Texas, prefăcându-se că e moartă și acoperindu-se cu sângele unui prieten
-
Prinţul William ar putea deveni regele Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta?
-
Peste 2.500 de copii ucraineni sunt înscrişi în grădiniţele şi şcolile din România
-
S-a dat drumul la robinetul cu milioane pentru investiţii realizate prin PNDL
ANP consideră că într-o piaţă a forţei de muncă cu numeroase variabile, sistemul penitenciar, prin specificul său reglementat legislativ, prezintă un atu indubitabil, în sensul că potenţialii angajatori pot avea siguranţa necesarului forţei de muncă în orice moment. „Mai mult decât atât, o eventuală cerere de suplimentare a efectivului de persoane private de libertate implicate în astfel de activităţi lucrative poate fi soluţionată în numai câteva zile”, se mai arată în comunicat.
Anual, peste 2.000 de persoane private de libertate lucrează cu agenţi economici în diverse domenii, precum: cablaje auto, confecţii încălţăminte, mase plastice, construcţii, domeniul tipografic, asamblare componente electrice.
Persoanele private de libertate pot fi contractate cu salariul minim pe economie, fără a mai fi necesară plata contribuţiilor faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fond de şomaj etc., iar administraţia penitenciară desemnează gratuit un anumit număr de poliţişti de penitenciare care sunt responsabili de buna desfăşurare a activităţilor productive, în colaborare cu reprezentanţii beneficiarului.
„Forţa de muncă pusă la dispoziţie este constantă, disciplinată şi eficientă. Administraţia Naţională a Penitenciarelor este interesată de parteneriate de lungă durată, la nivel regional sau naţional. Menţionăm că, printre actualele colaborări, se regăsesc relaţii contractuale de peste 10 ani. Subliniem că cele 38 de unităţi de detenţie sunt astfel amplasate geografic, încât activităţile prestate de persoanele private de libertate pot fi desfăşurate în orice zonă de interes de pe teritoriul naţional”, menţionează ciomunicatul de presă.



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:25
Pacienţii cu variola maimuţei ar trebui să evite contactul cu animalele de companie
-
astăzi, 20:17
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua a 93-a. Rusia a pus 500 de mine în Marea Neagră / Armata rusă cucereşte noi poziţii pe linia frontului / Rezistenţa ucraineană continuă în estul ţării / Primul raport internaţional care arată că ruşii comit genocid / Şefa diplomaţiei britanice: dacă Putin câştigă războiul, nu mai suntem în siguranţă / Invadatorii, comparaţi cu barbarii lui Ginghis Han