ANP, despre documentul prezentat de Alexander Adamescu în Londra: Nu a fost emis de Administraţia Penitenciarelor

Administraţia Penitenciarelor a precizat, în urma arestării lui Alexander Adamescu, faptul că documentul care ar fi fost analizat de către autorităţile britanice nu a fost emis de către ANP şi, în consecinţă, nu este asumat de către instituţie.

1024 afișări
Imaginea articolului ANP, despre documentul prezentat de Alexander Adamescu în Londra: Nu a fost emis de Administraţia Penitenciarelor

ANP, despre documentul prezentat de Alexander Adamescu în Londra: Nu a fost emis de Administraţia Penitenciarelor

„În cursul lunii ianuarie a.c., la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost întreprinse demersuri interne de verificare a veridicităţii documentului supus mediatizării. Rezultatul verificărilor interne a stabilit faptul că documentul analizat, în forma şi conţinutul prezentate autorităţilor britanice de către reprezentantul legal al numitului Bogdan Alexander Adamescu, nu a fost emis şi, în consecinţă, nici nu poate fi asumat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, au precizat reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Totodată, sursa citată a mai menţionat că transmiterea, de către ANP, a oricăror informaţii sau documente referitoare la garanţiile acordate statelor partenere, în vederea aplicării mandatelor de arestare europene emise de instanţele naţionale, se realizează prin Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară – Serviciul Cooperare judiciară internaţională din cadrul Ministerului Justiţiei.

„Astfel, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a procedat, în data de 14.02.2018, la sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunilor prevăzute de: art. 320 alin (1) – Falsul material în înscrisuri oficiale şi art. 323 – Uzul de fals, din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal. Cercetarea cauzei şi emiterea unei soluţii finale cad în sarcina organelor judiciare abilitate”, mai spune ANP.

Alexander Adamescu a fost arestat preventiv după ce, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, avocatul său a prezentat în instanţă un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), a anunţat DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici