ANPC, IGSU, DSU şi MAI, colaborare pentru prevenirea unor tragedii precum cea de la Ferma Dacilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi MAI discută posibilităţi concrete de colaborare pentru a preveni tragedii precum cea din Prahova, de la Ferma Dacilor.

149 afișări
Imaginea articolului ANPC, IGSU, DSU şi MAI, colaborare pentru prevenirea unor tragedii precum cea de la Ferma Dacilor

ANPC, IGSU, DSU şi MAI, colaborare pentru prevenirea unor tragedii precum cea de la Ferma Dacilor

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), şi cei ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-au întâlnit pentru discutarea posibilităţilor concrete de colaborare între cele aceste înstituţii, la nivel naţional, pentru siguranţa cetăţenilor şi prevenirea incendiilor.

La discuţii au participat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, însoţit de reprezentanţii Direcţiei Juridice ai ANPC, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şeful DSU, gen. Dan-Paul Iamandi, inspector general IGSU, col. dr. ing. Constantin Florea, prim adjunct al inspectorului general IGSU, gen. Benone Duduc, adjunct al inspectorului general IGSU.

Întâlnirea a avut ca scop stabilirea unor proceduri de lucru şi a unor fluxuri de informaţii clare, precum şi care vor fi canalele de comunicare, la nivelul fiecărei structuri judeţene a ANPC şi IGSU, acestea urmând să devină parte integrantă a unui protocol între instituţiile participante la discuţii, în scopul verificării, cu forte sporite, în teren, a documentelor de funcţionarea a operatorilor economici, inclusiv cele emise de IGSU, şi a prevenirii unor situaţii precum cea întâmplată, la sfârşitul anului trecut, în judeţul Prahova.

„În urma acestei întâlniri, s-a stabilit ca ANPC să primească, din partea IGSU, un ghid, prin care să le fie puse la dispoziţie tuturor comisarilor cu drept de control din ţară toate informaţiile legate de necesitatea deţinerii de către operatorii economici a unui document emis de IGSU. În cazul existenţei unor suspiciuni legate de existenţa acestor documente, comisarii ANPC vor avea ca atribuţie notificarea cu celeritate a situaţiei întâlnite, către IGSU. De altfel, aşa cum s-a convenit în cadrul consfătuirii, în cel scurt timp, va fi semnat protocolul care stabileşte exact modalităţile de lucru între instituţii, pentru a se asigura securitatea consumatorilor, în timpul derulării actului comercial”, transmite, luni, ANPC, într-un comunicat de presă.

Şapte persoane au murit în pensiunea Ferma Dacilor, din Tohani, judeţul Prahova, în a doua zi de Crăciun. Între victime s-a numărat şi fiul proprietarului. Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost arestat preventiv, la câteva zile de la tragedie, după înmormântarea fiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici