ANPC: România a emis o nouă alertă privind măşti neconforme de protecţie pentru copii

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a anunţat vineri că România a emis o nouă alertă prin sistemul RAPEX cu privire la măşti neconforme de protecţie pentru copii.

349 afișări
Imaginea articolului ANPC: România a emis o nouă alertă privind măşti neconforme de protecţie pentru copii

ANPC: România a emis o nouă alertă privind măşti neconforme de protecţie pentru copii

„Alertă transmisă de România prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) pentru produsul mască de protecţie nemedicală, de unică folosinţă, cu 3 straturi pentru copii”, a anunţat vineri ANPC.

Conform informării trimise, produsul marca Disposable Children’s Mask, cu dimensiuni de 175/95 milimetri prezintă riscuri pentru sănătate.

„Produsul promovează un potenţial de protecţie împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată ca atare de către organismul european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, poate să nu fie protejat în mod adecvat dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare”, au transmis reprezentanţii ANPC:

Potrivit acestora, produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi cu standardul european relevant EN 149.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici