ANRP: Inventarierea terenurilor disponibile pentru retrocedare s-ar putea încheia în martie

Inventarierea terenurilor disponibile pentru retrocedare s-ar putea încheia la sfârşitul lunii martie, după ce acţiunea a fost finalizată 91%, în judeţele Argeş, Olt, Vaslui, Buzău, Giurgiu şi Botoşani fiind întârzieri, a anunţat, vineri, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

556 afișări
Imaginea articolului ANRP: Inventarierea terenurilor disponibile pentru retrocedare s-ar putea încheia în martie

ANRP: Inventarierea terenurilor disponibile pentru retrocedare s-ar putea încheia în martie (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), inventarierea terenurilor este stabilită prin Legea 165/2013 în sarcina autorităţilor, cu scopul de a identifica suprafeţe de teren disponibile pentru retrocedare.

Judeţele în care procesul de inventariere este încă la un nivel nesatisfăcător sunt Argeş (54 de localităţi din 102 nu au depus spre verificare procesele verbale de inventariere), Olt (40 din 112), Vaslui (31 din 86), Buzău (29 din 87), Giurgiu (22 din 54) şi Botoşani (28 din 78).

În Bucureşti, operaţiunea de inventariere este finalizată în toate sectoarele, cu excepţia Sectorului 5.

ANRP a precizat că, având în vedere că inventarierea este încheiată în unele judeţe şi aproape finalizată în altele, autorităţile implicate în monitorizarea acestui proces au estimat că operaţiunea se va finaliza la nivel naţional până la sfârşitul lunii martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici