ANSVSA: E.Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din magazine, restaurante şi abatoare din 8 judeţe

Inspectorii Autorităţii Naţionale Saanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au găsit E. Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din magazine, restaurante şi abatoare din judeţele Vâlcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt şi Prahova.

2934 afișări
Imaginea articolului ANSVSA: E.Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din magazine, restaurante şi abatoare din 8 judeţe

ANSVSA: E.Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din magazine, restaurante şi abatoare din 8 judeţe

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au depistat prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă în trei probe prelevate din carcase de ovină dintr-un abator din judeţul Vâlcea, o probă rezultată din sanitaţia carcasei de bovine într-un abator din judeţul Suceava, două probe din carne tocată şi respectiv cârnaţi din magazine alimentare din Tulcea, trei probe prelevate din carcase ovină din abatoare din judeţul Sibiu, o probă recoltată din pastă de mici într-un restaurant din judeţul Caraş Severin, două probe din carcase de ovine luate din abatoare din judeţul Bistriţa-Năsăud, o probă recoltată din telemea de oaie în judeţul Olt, dar şi o probă recoltată din lapte crud bovină de la o fermă din judeţul Prahova.

În total, 14 astfel de probe au fost depistate în magazine, restaurante şi abatoare din cele opt judeţe.

ANSVSA precizează că, în perioada 08.08.2016 - 02.09.2016, în cadrul Planului Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 171 probe. Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici