Antonescu, de Ziua Holocaustului: Să luptăm pentru ca această pagină a istoriei să nu fie rescrisă

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care afirmă că este necesară lupta împotriva oricăror "atitudini xenofobe, de ură rasială sau religioasă" pentru ca această pagină a istoriei umanităţii să nu fie rescrisă.

126 afișări
Imaginea articolului Antonescu, de Ziua Holocaustului: Să luptăm pentru ca această pagină a istoriei să nu fie rescrisă

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului ne evocă tragedia fără precedent a celor şase milioane de evrei care au căzut victime unei ideologii criminale, implementată printr-o politică sistematică de către regimul nazist", se arată în mesajul preşedintelui Senatului.

Potrivit acestuia, "suntem datori să ne amintim cu respect şi compasiune de suferinţele inimaginabile provocate de un genocid cumplit".

"Suntem datori să ne amintim cu respect şi compasiune de suferinţele inimaginabile provocate de un genocid cumplit şi avem obligaţia de a lupta într-un mod categoric împotriva oricăror atitudini xenofobe, de ură rasială sau religioasă, pentru ca această pagină dureroasă a istoriei umanităţii să nu mai fie rescrisă niciodată", afirmă Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici