Antonescu:Vom discuta asupra riscurilor de neconstituţionalitate din proiectul privind Roşia Montană

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că asupra riscurilor de neconstituţionalitate în cazul proiectului privind Roşia Montană va exista o discuţie în Parlament, dar, spre deosebire de Traian Băsescu, el nu poate preciza ce va hotărî Curtea Constituţională.

134 afișări
Imaginea articolului Antonescu:Vom discuta asupra riscurilor de neconstituţionalitate din proiectul privind Roşia Montană

Antonescu: Vom discuta asupra riscurilor de neconstituţionalitate din proiectul privind Roşia Montană (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la neconstituţionalitatea proiectului de lege privind Roşia Montană.

"Diferenţa fundamentală faţă de domnul Băsescu este că eu nu ştiu niciodată dinainte cine e infractor şi cine nu, nu ştiu cine o să fie condamnat, nu ştiu ce o să spună Curtea Constituţională", a replicat liderul PNL.

Antonescu a menţionat că există în avizul Ministerului Justiţiei expresia "riscul unor vicii de neconstituţionalitate".

"În sensul acesta, putem să ne punem întrebarea - şi o să şi discutăm - dacă există aspecte de constituţionalitate sau nu", a mai spus liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind Roşia Montană trimisă de Guvern la Parlament, că aceasta va fi respinsă de Curtea Constituţională întrucât se va constata că este neconstituţională, neputând fi dată o lege care să vizeze o firmă

"Nu este legal să stabileşti o firmă care face o exploatare prin lege. Va fi respinsă cu siguranţă de Curtea Constituţională. Este doar un joc politic", a declarat, duminică, la Ţebea, în judeţul Hunedoara, preşedintele Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind exploatarea de la Roşia Montană, trimisă Parlamentului

Luni, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în deschiderea Forumului European pentru Diplomaţie Publică, că ştie că finalul "jocului" privind Roşia Montană va consta într-o lege respinsă de Curtea Constituţională în principalele prevederi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici