Antonie Solomon nu a ajuns în faţa Primăriei Craiova, deşi era aşteptat de zeci de craioveni

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon nu va mai ajunge, miercuri noapte, în faţa Primăriei Craiova, unde era aşteptat de câteva zeci de susţinători întrucât este obosit după "cele şase luni de arest preventiv" şi după drumul lung, a declarat consilierul de imagine al edilului, Florin Lobdă.

45 afișări
Imaginea articolului Antonie Solomon nu a ajuns în faţa Primăriei Craiova, deşi era aşteptat de zeci de craioveni

Antonie Solomon nu va mai ajunge miercuri noapte în faţa Primăriei Craiova (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"Domnul primar nu o să mai ajungă astă-seară în faţa Primăriei şi în centrul Craiovei. Ştie, este la curent cu ceea ce se întâmplă în piaţă şi mulţumeşte tuturor celor care i-au fost aproape în tot acest timp", a declarat, miercuri noapte, corespondentului MEDIAFAX Florin Lobdă, consilierul de imagine al lui Antonie Solomon.

Potrivit sursei citate, primarul suspendat al Craiovei ar fi obosit după "cele şase luni de arest preventiv", aceasta fiind una dintre cauzele pentru care edilul nu mai ajunge să se întâlneacă cu susţinătorii săi.

"Mai are şi un drum lung de la Galaţi la Craiova şi are rugămintea ca oamenii să nu mai aştepte şi să nu mai vină în piaţă pentru că el nu mai poate ajunge. Vrea să se retragă în linişte acasă, în familie, de care a fost despărţit atâta vreme", a mai spus Lobdă.

La ora transmiterii acestei ştiri, în piaţă se mai aflau în jur de 50 - 60 de susţinători ai primarului suspendat al Craiovei. Simpatizanţii lui Solomon pregătiseră un banner mare pe care era scris: "Antonie Solomon, primarul din inimile noastre" şi care era ţinut în sala de şedinţe a Consiliului Municipal.

Potrivit unei declaraţii din cursul serii de miercuri a consilierului municipal PDL Gheorghe Albăstroiu, Antonie Solomon urma să fie aşteptat cu pâine şi sare şi urma să i se înmâneze o cheie simbolică a oraşului.

Primarul suspendat al Craiovei a fost pus în libertate, miercuri după-amiază, în jurul orei 17.45, el declarând, la ieşirea din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, în faţa căruia a fost aşteptat de fiul său, că are încredere în justiţia română şi că abia aşteaptă să ajungă la Craiova, la familia sa. Solomon a mulţumit atât familiei sale, cât şi prietenilor care l-au susţinut în perioada în care s-a aflat în arest.

Întrebat dacă crede că procesul său este unul politic, Solomon a spus că nu crede acest lucru şi că are încredere în justiţia din România.

Curtea de Apel Galaţi a decis, miercuri, punerea în libertate a lui Antonie Solomon, decizia fiind definitivă.

Primarul suspendat al Craiovei a fost eliberat din arest după ce Curtea de Apel Galaţi a admis, miercuri, recursul făcut de acesta la hotărârea din 1 septembrie a Tribunalului Galaţi, de menţinere a stării de arest în dosarul în care edilul este acuzat de infracţiuni de corupţie, decizia fiind definitivă.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Galaţi, Solomon are interdicţie de "a-şi exercita profesia şi de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta". Irina Popa, reprezentantul Departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi, a declarat că instanţa a dispus ca Solomon să nu ia legătura cu martorii sau inculpaţii în dosar, să nu îşi exercite profesia şi să nu desfăşoarea activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, miercuri, imediat după anunţul privind eliberarea lui Antonie Solomon, că ordinul privind încetarea suspendării din funcţia de primar este pregătit, juriştii instituţiei aşteptând doar un act oficial din partea instanţei pentru a-l repune în funcţie.

Antonie Solomon formulase o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, solicitând magistraţilor gălăţeni să fie cercetat în libertate. Cererea acestuia a fost judecată în 1 septembrie, fiind respinsă. Decizia a fost atacată cu recurs de Solomon.

Solomon este inculpat în dosarul 6618/121/2010 având ca obiect comiterea infracţiunilor de corupţie, înregistrat la Tribunalul Galaţi, alături de Gheorghe Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca.

Procesul a început iniţial la Tribunalul Argeş, dar a fost strămutat la Tribunalul Galaţi în 7 iulie 2010 printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici