Anul viitor vom avea mai multe sărbători. BOR a aprobat calendarul bisericesc pentru 2021

  • Duminica Mironosiţelor, Duminica Femeilor Creştine şi Duminica Familiei Creştine intră, de anul viitor, în calendarul bisericesc.
  • În 24 ianuarie va fi Sfânta Xenia din Petesburg, iar în 14 august va fi Ziua Naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni.
12780 afișări
Imaginea articolului Anul viitor vom avea mai multe sărbători. BOR a aprobat calendarul bisericesc pentru 2021

Anul viitor vom avea mai multe sărbători. BOR a aprobat calendarul bisericesc pentru 2021

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a fost aprobată înscrierea în Calendarul bisericesc pentru anul 2021, în secţiunea „Zile şi date importante”, a Duminicii Mironosiţelor (a treia Duminică după Paşti) ca Duminica Femeilor creştine şi Duminica Familiei Creştine în apropierea zilei de 15 mai.

De asemenea, în şedinţa de marţi a Sfântului Sinod a fost apreciată declararea de către Parlamentul României a zilei de 16 august ca Ziua Naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.

Totodată, a fost aprobată înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române a Sfintei Xenia din Petersburg (24 ianuarie).

Au fost aprobate mai multe texte liturgice, în cadrul şedinţei Sfântului Sinod, între care Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului „Grabnic ascultătoarea”; Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului „Potirul nesecat”; Acatistul Maicii Domnului „Potoleşte întristările noastre”; Acatistul Maicii Domnului – îndrumătoarea şi ocrotitoarea copiilor; Acatistul şi Paraclisul Sf. Cuv. Paisie Aghioritul (12 iulie); Acatistul Sfinţilor Ierarhi Atanasie şi Chiril, arhiepiscopii Alexandriei (18 ianuarie), precum şi includerea acestor texte în cărţile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, a fost aprobat şi Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea Vicariatului Ortodox Ucrainean din Biserica Ortodoxă Română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici