Anunţ făcut de Turcia în cadrul evenimentului ”World Travel Markets”. Peste un million de paturi din hotelurile din Turcia au fost verificate şi au primit un certificat pentru sustenabilitate

Peste un million de paturi de hotel din Turcia au fost verificate şi au primit un certificat de sustenabilitate, potrivit cifrelor publicate de Ministerul Culturii şi Turismului din Turcia şi prezentate în cadrul evenimentului ”World Travel Markets”.

1623 afișări
Imaginea articolului Anunţ făcut de Turcia în cadrul evenimentului ”World Travel Markets”. Peste un million de paturi din hotelurile din Turcia au fost verificate şi au primit un certificat pentru sustenabilitate

Anunţ făcut de Turcia în cadrul evenimentului ”World Travel Markets”. Peste un million de paturi din hotelurile din Turcia au fost verificate şi au primit un certificat pentru sustenabilitate

Peste 7.500 de hoteluri care cumulat au 1.044.189 de paturi, au primit verificări şi au fost certificate în cadrul Programului Naţional de Turism Durabil al Turciei. Procesul de certificare este o parte integrantă a programului Turcia care a fost dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Global pentru Turism Durabil. Turcia a fost totodată prima ţară din lume care a semnat un acord la nivel guvernamental.

În prima zi a evenimentului WTM care s-a ţinut la Londra, domnul Mehmet Nuri Ersoy, ministrul culturii şi turismului din Turcia, a declarant: „Sosirile totale de vizitatori în Turcia din ianuarie până în septembrie 2023 au totalizat 45.230.069 – o creştere de 12,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2022. Regatul Unit este una dintre pieţele noastre ţintă cheie. Au fost raportaţi 3.157.421 de vizitatori din Regatul Unit în Turcia din ianuarie până în septembrie 2023, o creştere de 12,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2022. Deşi noi ne concentrăm foarte mult pe creşterea industriei noastre turistice, suntem la fel de hotărâţi să păstrăm resursele ţării noastre pentru generaţiile viitoare. Aici, la WTM, împreună cu părţile interesate din industriile locale, vă prezentăm destinaţiile şi produsele noastre turistice unice. Dar, în acelaşi timp, suntem bucuroşi să anunţăm că Programul nostrum Naţional de Turism Durabil este pe cale să facă progrese rapide şi eficiente către obiectivele sale. Peste 45 de milioane de personae au vizitat Turcia în primele nouă luni ale anului 2023. Cu peste un million de paturi de hotel în cele mai mari regiuni turistice ale noastre, verificate şi certificate în mod durabil. Noi suntem bucureşi să vedem că un număr substantial de vizitatori internaţionali au ales să se cazeze în facilităţile sau unităţile din Turcia.”

La standul Turciei din cadrul evenimentului WTM au fost 61 de participanţi ai industriei turceşti, unde sunt prezentate principalele destinaţii, produse şi sub-branduri precum „Riviera turcească”, „Turkaegean – sau Coasta Fericirii”, „Istanbul is the New Cool”, „Cappadocia – sau Ţara Zânelor”, „Turkish Black Sea” şi „Naturally Turkiye”. Standul a avut 808 metri pătraţi.

Standul pune accent pe traseele de ciclism ale ţării, Programul Naţional de Turism Durabil şi 50 de experienţe de turism durabil în toată ţara. Standul va evidenţia de asemenea istoria bogată şi moştenirea culturală a Turciei şi ofertele sale de turism culinar durabil.

Turcia este una dintre puţinele ţări din lume cu o abordare „must have” a turismului durabil, cu certificarea facilităţilor de cazare impuse de lege. Totodată, are în vedere progresul Programului Naţional de Turism Durabil în cele mai mari patru regiuni turistice din Turcia. Până acum au fost verificate 1.144 de unităţi de cazare şi au fost certificate în Antalya la Istanbul (966) la Mugla (639) iar la Izmir (488).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici