Anunţul avocaţilor lui Radu Mazăre, despre statutul fostului lider PSD în Madagascar

Apărătorii lui Radu Mazăre au depus joi, la ÎCCJ, certificatul de solicitare de azil în Madagascar emis pe numele fostului edil, documentul fiind valabil un an de zile. Totodată, avocaţii au cerut un nou termen pentru a studia răspunsul DNA privind implicarea SRI în dosarul cu A. Morgenstern.

3379 afișări
Imaginea articolului Anunţul avocaţilor lui Radu Mazăre, despre statutul fostului lider PSD în Madagascar

Anunţul avocaţilor lui Radu Mazăre, despre statutul fostului lider PSD în Madagascar

„Depun din partea lui Radu Mazăre certificatul de solicitare de azil în Madagascar. Ţin legătura cu Radu Mazăre la fiecare trei zile”, a spus apărătorul fostului primar al Constanţei, la termenul de joi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„E bine, sănătos domnul Mazăre?”, l-a întrebat judecătorul pe avocat.

„Nu este bolnav, e foarte bine”, a răspuns acesta.

Totodată, întrucât la termenul anterior s-au solicitat lămuriri privind intervenţia SRI în dosarul lui Radu Mazăre, avocaţii au solicitat un nou termen pentru a studia răspunsul sosit miercuri. Instanţa a aprobat cererea apărătorilor din cauză şi a stabilit termen în 7 iunie, când ar putea fi ultimul termen.

În această cauză, Radu Mazăre este judecat alături de fratele său, Alexandru, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" - pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. Şi fratele primarului Constanţei, senatorul PSD Alexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, şi el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici