Anunţul făcut de Nelu Tătaru după ultimele zile în care am înregistrat o creştere a numărului de cazuri. În ce condiţii pot fi reintroduse restricţiile

  • Luni, 15 iunie, au fost raportate 166 noi cazuri şi 17 decese,
  • Ministrul Sănătăţii a precizat şi că situaţia din ultimele zile nu va bloca valul trei de relaxare.
3952 afișări
Imaginea articolului Anunţul făcut de Nelu Tătaru după ultimele zile în care am înregistrat o creştere a numărului de cazuri. În ce condiţii pot fi reintroduse restricţiile
Raportările din ultimele zile nu arată deloc bine. Luni, 15 iunie, au fost raportate 166 noi cazuri şi 17 decese, iar dacă situaţia se va menţine în aceşti parametri ne putem întoarce la măsurile restrictive.
 
Anunţul vine chiar de la Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, care spune că se poate interveni punctual, în zonele în care apar focare, dar se poate ajunge şi la măsuri restrictive generale dacă vom continua să avem o creştere a numărului de cazuri de îmbolnăvire.
 
„În condiţiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate şi vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderenţă, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricţii, dar se poate şi să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată”, a declarat Nelu Tătaru pentru Digi24.
 
Ministrul Sănătăţii a precizat şi că situaţia din ultimele zile nu va bloca valul trei de relaxare.
 
”Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creştere uşoară, progresivă, nu o creştere exponenţială, în măsura în care vom respecta acele precauţii, reguli de igienă şi normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauţie, normele de aplicaree privind desfăşurarea şi funcţionarea activităţilor pe care le relaxăm, atunci putem gestiona şi un număr de cazuri care va creşte de la o zi la alta”, a mai punctat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici