Aparat de aer condiţionat supraîncălzit, cauza incediului de la Romtelecom Timişoara

Pompierii timişoreni au stabilit, vineri, că incendiul de la sediul Romtelecom Timişoara a izbucnit din cauza unui aparat de aer condiţionat supraîncălzit.

5 afișări
Imaginea articolului Aparat de aer condiţionat supraîncălzit, cauza incediului de la Romtelecom Timişoara

Incendiul de la Romtelecom Timişoara provocat de un aparat de aer condiţionat supraîncălzit

Şeful ISU Timiş, Mihai Benga, a declarat, vineri, că aparatul de aer condiţionat, programat să încălzească, a luat foc şi de acolo a pornit incendiul.

"Cauza este efectul termic al curentului electric, adică este vorba despre un aparat lăsat sub tensiune care s-a defectat", a precizat Benga.

Potrivit sursei citate, valoarea pagubelor se ridică la 350.000 de lei.

Un incendiu de mari proporţii a izbucnit, miercuri, în jurul orei 18.00, la etajul al doilea al sediului Romtelecom din Timişoara, angajaţii care se aflau în clădire, panicaţi, ieşind imediat în stradă pe scara exterioară de evacuare. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Zeci de oameni s-au adunat să vadă ce se întâmplă, iar cei care îşi aveau maşinile parcate în zonă le-au mutat imediat.

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea al clădirii, din primele cercetări reieşind că acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza unui muncitor care lucra cu o bormaşină. Pompierii au sosit cu mai multe autospeciale şi autoscări şi au fost nevoiţi să spargă câteva geamuri ca să poată pătrunde cu furtunurile cu apă în interior. Din cauza cablurilor, incendiul s-a extins la mai multe încăperi. Incendiul a fost lichidat miercuri seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici