Apel pentru donaţii destinate celor afectaţi de inundaţiile din Balcani, lansat de Crucea Roşie

Crucea Roşie Română a lansat, luni, un apel umanitar de urgenţă pentru donaţii care să vină în sprijinul celor afectaţi de inundaţiile din Balcani - "cele mai grave din acest secol".

123 afișări
Imaginea articolului Apel pentru donaţii destinate celor afectaţi de inundaţiile din Balcani, lansat de Crucea Roşie

Apel pentru donaţii destinate celor afectaţi de inundaţiile din Balcani, lansat de Crucea Roşie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Donaţiile pot fi făcute prin sms, online şi într-un cont deschis de Crucea Roşie Română.

Prin sms, donaţiile - în valoare de 2 euro, pentru care nu se percepe TVA - pot fi făcute la numărul 8829, în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote.

Se pot face donaţii online direct pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române (www.crucearosie.ro), dar şi direct în contul "Inundaţii Balcani" - RO48BRDE410SV17672254100.

Sumele colectate în cadrul acestei campanii umanitare vor fi folosite pentru completarea necesarului de alimente, apă, pături şi produse de igienă, precizează Crucea Roşie Română.

În acest context, preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a avut, luni, o întâlnire cu ambasadorul Bosniei-Herţegovinei în România, Duško Kovacević, şi o discuţie cu Ivana Isidorović, Consulul Serbiei la Bucureşti, pentru a identifica nevoile populaţiei afectate din cele două ţări şi căile prin care Crucea Roşie Română şi românii pot veni în sprijinul acesteia.

Din depozitul central al Crucii Roşii Române au fost direcţionate către zonele afectate produse de prima necesitate: 500 de saci de dormit, 200 de pături şi 100 cizme.

Crucea Roşie Română se pregăteşte şi de o eventuală intervenţie în situaţia creşterii cotelor apelor Dunării şi pe teritoriul României, în judeţele Mehedinţi, Olt, Dolj, Teleorman, Ialomiţa, Giurgiu şi Tulcea.

Potrivit Crucii Roşii Române, aproximativ 300.000 de persoane din Serbi şi 50.000 din Bosnia-Herţegovina nu au acces la electricitate sau la apă potabilă şi sunt nevoiţi să trăiască în condiţii improprii cauzate de inundaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici