Aplicaţie prin care persoanele fizice şi instituţiile pot încărca poze cu zonele frecventate de urşi

  • Barna Tánczos a spus care sunt problemele cu care se confruntă în gestionarea populaţiei de urs din România.
  • Ministrul a afirmat că statul trebuie să asigure un sprijin financiar celor care administrează habitatul natural al speciilor strict protejate.
243 afișări
Imaginea articolului Aplicaţie prin care persoanele fizice şi instituţiile pot încărca poze cu zonele frecventate de urşi

Aplicaţie prin care persoanele fizice şi instituţiile pot încărca poze cu zonele frecventate de urşi

Ministrul Mediului Barna Tánczos a amintit marţi care sunt problemele cu care se confruntă în gestionarea populaţiei de urs din România. Printre acestea se numără lipsa centralizării datelor privind populaţia de urs, faptul că monitorizarea şi evaluarea populaţiei de urşi nu sunt încărcate într-un sistem GIS şi lipsa localizării exacte a evenimentelor, a întâlnirilor, a atacurilor, a pagubelor.

Astfel, ministrul a anunţat că este necesară crearea unei aplicaţii în care orice persoană fizică sau instituţie poate încărca poze şi documente şi poate localiza cu coordonate GIS orice eveniment legat de specia urs. Este vorba de pagube, atacuri, poze referitoare la întâlniri om-urs, monitorizări ale autorităţilor sau ale gestionarilor fondurilor cinegetice.

„Trebuie să existe un management adecvat. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor are ca responsabilitate gestionarea durabilă a resursei cinegetice”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Acesta a mai spus că statul trebuie să asigure un sprijin financiar celor care administrează habitatul natural al speciilor strict protejate şi trebuie să suporte cheltuielile de intervenţie, pe cele de monitorizare, de relocare sau extragere, deoarece acestea se fac în interesul ocrotirii vieţii umane şi a bunurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aplicaţie,
urşi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici