Aproape 500 de brazi de Crăciun, tăiaţi ilegal, au fost confiscaţi de poliţişti

  • Aproape 500 de brazi de Crăciun tăiaţi ilegal au fost confiscaţi de poliţişti, în timpul unor controale făcute într-o săptămână.
  • Au fost date amenzi de peste 300.000 de lei.
108 afișări
Imaginea articolului Aproape 500 de brazi de Crăciun, tăiaţi ilegal, au fost confiscaţi de poliţişti

Aproape 500 de brazi de Crăciun, tăiaţi ilegal, au fost confiscaţi de poliţişti

Timp de o săptămână, poliţişti din toată ţara au făcut aproape 900 de controale şi au confiscat peste 900 de metri cubi de lemn, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier.

De asemenea, au fost confiscaţi 483 de pomi de Crăciun.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 196 de dosare penale, în care sunt cercetate 114 persoane şi au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 – Legea contravenţiilor silvice, în valoare de 308.000 de lei.

„Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 930 de metri cubi de lemn, în valoare de 428.000 de lei. De asemenea, au fost descoperiţi 170 de metri cubi de lemn tăiaţi ilegal, în valoare de 111.000 de lei şi au fost confiscaţi 483 de pomi de Crăciun, în valoare de 285.000 de lei”, spun reprezentanţii Poliţiei Române.

Săptămâna aceasta, poliţiştii au intervenit la 14 apeluri 112 privind transporturi de material lemnos, dintre care patru au fost confirmate ca fiind ilegale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici