Aproape 500 de străini stau ilegal în România. Din ce ţări provin

Cei mai mulţi străini care stau ilegal în România provin din Turcia, Algeria şi China, de la începutul anului fiind depistaţi 482 de imigranţi, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări.

601 afișări
Imaginea articolului Aproape 500 de străini stau ilegal în România. Din ce ţări provin

Aproape 500 de străini stau ilegal în România. Din ce ţări provin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) - Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale Bucureşti, în cooperare cu lucrătorii din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, au desfăşurat duminică o acţiune pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, a fost depistat cu şedere ilegală pe teritoriul României un cetăţean din Turcia, verificările în cazul său relevând că pe numele lui fusese emisă, anterior, o decizie de returnare prin care era obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Întrucât turcul nu a respectat decizia de returnare, a fost condus sub escortă la Centrul de Cazare al Străinilor Luaţi în Custodie Publică de la Otopeni, în vederea returnării în ţara de origine. Totodată, i-a fost instituită şi măsura de interzicere a intrării în România, pentru o perioadă de cinci ani.

"De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii IGI au depistat cu şedere ilegală un număr de 482 cetăţeni străini. Cei mai mulţi provin din state precum Turcia, Algeria, China", precizează inspectoratul.

IGI anunţă, prin structurile sale teritoriale, organizarea de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici