Aproape 60 de kilograme de heroină decoperite într-un tir

Poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au descoperit, în Capitală, aproape 60 de kilograme de heroină, într-un tir, încărcat cu materiale de construcţii care venea din Turcia, au anunţat şeful Direcţiei de Investigare a Infrcaţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorul Codruţ Olaru, şi directorul general al DGCCO din Poliţia Română, comisarul şef Liviu Vasilescu.

19 afișări
Imaginea articolului Aproape 60 de kilograme de heroină decoperite într-un tir

Aproape 60 de kilograme de heroină decoperite într-un tir

Concret, drogurile cântăresc 54,16 kilograme, valoarea lor fiind estimată la 2 milioane de euro.

Potrivit surselor citate, şoferul autovehiculului, care este cetăţean turc, a intrat în România, în urmă cu două săptămâni, prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu. El a fost lăsat să ajungă în Bucureşti, fiind supravegheat de anchetatori, iar după săptămână, acesta a fost reţinut.

În interiorul cabinei tirului au fost descoperite 110 pachete cu e heroină, care urmau să ajungă în Olanda. El a intrat în România în data de 12 ianuarie şi a fost prins în flagrant delict în 21 ianuarie.

Cetăţeanul truc a fost arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile.

De asemenea, în acest caz patru cetăţeni turci au fost arestaţi simultan în Turcia, ei fiind organizatorii transportului, care tranzita România, destinaţia finală era Olanda.

Totodată, în Olanda a mai fost arestat un cetăţean turc, cel care trebuia să preia marfa.

Potrivit anchetatorilor, cetăţeanul turc depistat cu drogurile a mai efectuat transporturi de marfă pe teritoriul României şi nu este exclus ca acesta să fi transportat şi droguri.

Drogurile de provenienţă turcă urmează, în general, ruta Turcia (Istanbul), Bulgaria, iar în România intră prin sudul ţării şi ies prin vestul ţării.

Procurorul şef al DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că, cetăţeanul turc ştia ce transportă şi şi-a recunoscut integral fapta. 

Olaru a precizat că, în general, sumele câştigate de cărăuşi sunt negociate la 600-800 de euro pentru un kilogram de droguri transportate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici