Aproape 700.000 de studenţi încep, miercuri, cursurile universitare

Aproape 700.000 de studenţi şi peste 28.000 de cadre didactice din învăţământul de stat şi privat încep cursurile miercuri, la nivel naţional existând 56 de universităţi de stat, 28 particulare acreditate şi cinci în proces de acreditare, dar şi 28 de instituţii particulare autorizate provizoriu.

13 afișări
Imaginea articolului Aproape 700.000 de studenţi încep, miercuri, cursurile universitare

Aproape 700.000 de studenţi încep, miercuri, cursurile universitare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit statisticilor Ministerului Educaţiei, Guvernul a aprobat, prin cifra de şcolarizare, 62.000 de locuri la licenţă, 34.871 la master (ante-Bologna şi Bologna) şi trei mii la doctorat, forma de zi.

Numărul total de studenţi estimat în învăţământul de stat şi privat, cursuri de zi, este de aproximativ 700.000.

În România funcţionează 56 de universităţi de stat, din care 49 civile şi şapte militare, 28 de universităţi particulare acreditate şi cinci aflate în proces de acreditare. De asemenea, există 28 de universităţi particulare autorizate provizoriu.

În învăţământul universitar de stat lucrează 24.728 de cadre didactice, iar în cel privat acreditat sunt 3.330 de cadre didactice.

Şi în acest an, la 1 octombrie, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, va deschide anul universitar la Iaşi. Evenimentul se va desfăşura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, în prezenţa reprezentanţilor comunităţii academice ieşene, dar şi a reprezentanţilor autorităţii locale.

Festivitatea de deschidere a anului universitar va debuta la ora 9.00, cu inaugurarea Bibliotecii Centrale Universitare şi cu o vizită a clădirii care, de la 1 octombrie, îşi va redeschide porţile atât pentru studenţii ieşeni, cât şi pentru locuitorii Iaşiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici