Aproape 80% dintre angajaţii români consideră că nu trebuie să se afle la birou pentru a putea lucra eficient

Aproape 80 la sută dintre angajaţii români consideră că nu trebuie să se afla la birou pentru a putea lucra eficient, relevă un sondaj al companiei Cisco. "Conform studiilor recente ale Cisco, o forţă de lucru mobilă este un punct cheie în creşterea competitivităţii companiei, precum şi pentru a le permite angajaţilor să obţină un echilibru mai bun între muncă şi viaţa personală", a spus Cristian Popescu, Director General Cisco România.

202 afișări
Imaginea articolului Aproape 80% dintre angajaţii români consideră că nu trebuie să se afle la birou pentru a putea lucra eficient

Aproape 80% dintre angajaţii români consideră că nu trebuie să se afle la birou pentru a putea lucra eficient (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

43% dintre angajaţii chestionaţi spun că nu trebuie să fie prezenţi fizic la birou pentru a-şi desfăşura eficient munca, iar 36% au menţionat că ar putea lucra de acasă în cea mai mare parte a timpului, mai puţin situaţiile în care trebuie să participe la şedinţe. Numai 21% din respondenţi sunt de părere că este necesar să muncească de la birou deoarece depind de interacţiunile cu alţi colegi.

Sectorul IT pare cel mai bine pregătit pentru a oferi o mobilitate ridicată a forţei de muncă. Mobilitatea, în acest context, înseamnă ca informaţia necesară angajaţilor să poată fi accesată oricând, de oriunde, folosind orice dispozitiv, se arată în comunicatul Cisco. Peste 50 la sută dintre salariaţii activi în acest domeniu au declarat că în cadrul companiilor pentru care lucrează există suport IT de ultimă generaţie care înlesneşte munca de acasă. Alţi 26% au spus că firmele lor lucrează activ pentru o mobilitate mai ridicată a angajaţilor deoarece consideră că astfel vor spori productivitatea şi vor mări avantajele competiţionale. În schimb, 13% dintre cei chestionaţi au spus că departamentele lor IT oferă suport pentru un număr redus de angajaţi care doresc să lucreze "de pe teren" şi că nu se aşteaptă ca lucrurile să se schimbe prea curând.

Citeşte mai multe despre munca la birou pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici