Aproape 800 de poliţişti asigură ordinea la evenimentul Noaptea Muzeelor

Aproape 800 de poliţişti asigură ordinea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la evenimentul Noaptea Muzeelor, sărbătorit de aproximativ o sută de muzee din România.

115 afișări
Imaginea articolului Aproape 800 de poliţişti asigură ordinea la evenimentul Noaptea Muzeelor

Aproape 800 de poliţişti asigură ordinea la evenimentul Noaptea Muzeelor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Cei aproape 800 de poliţişti, dintre care 696 de la ordine publică şi 82 de la rutieră, vor fi prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru a ordinea şi siguranţa publică în noaptea de sâmbătă spre duminică, când se aşteaptă un număr mare de vizitatori la muzee, expoziţii, spectacole de muzică, film şi alte evenimente speciale, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă, în Capitală fiind implicate 27 de instituţii, dintre care unele, precum Muzeul Minovici de Artă Veche Apuseană, Biblioteca Naţională şi Şcoala Centrală, s-au alăturat în premieră evenimentului, potrivit noapteamuzeelor.ro.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află deja la a opta ediţie şi este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care aproximativ o sută sunt din România. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional, coordonând desfăşurarea Nopţii Muzeelor în ţară.

În Bucureşti, vizitatorii pot alege să-şi petreacă noaptea de sâmbătă spre duminică parcurgând atât muzee care şi-au făcut o tradiţie din sărbătorirea acestui eveniment, cât şi muzee sau organizaţii culturale care s-au alăturat recent manifestării.

În 2010, intrau în circuitul Nopţii Muzeelor Arhivele Naţionale ale României, Fundaţia Löwendal şi Centrul Cultural Art Society, urmate, anul trecut, de Muzeul Bellu, Muzeul Naţional Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida" şi Biblioteca Centrală Universitară "Carol I", pentru ca la acestă ediţie bucureştenii să poată vizita şi Muzeul de Artă Veche Apuseană "Ing. Dumitru Furnică-Minovici", Universitatea Spiru Haret, Şcoala Centrală şi Biblioteca Naţională a României (unde vor putea admira expoziţia World Press Photo România).

Muzeele care s-au alăturat evenimentului încă de la primele sale ediţii îşi aşteaptă şi în acest an publicul sunt Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Muzeul de Artă "Vasile Grigore", Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional "George Enescu", Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", acesta din urmă organizând însă "Dimineaţa muzeului", sâmbătă, între orele 9.00 şi 14.00, din motive de protejare a patrimoniului.

RATB a înfiinţat pentru Noaptea Muzelor o linie specială de autobuze, care vor circula de sâmbătă, ora 21.00, până duminică la ora 4.00, pe un traseu care include mai multe muzee din Bucureşti.

Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici