Aproximativ 300 din cei 550 de angajaţi ai societăţii IAR Ghimbav vor fi disponibilizaţi

Aproximativ 300 din cei 550 de angajaţi ai societăţii IAR Ghimbav vor fi concediaţi, începând din luna aprilie, aceasta fiind cea de-a doua etapă de disponibilizări în masă după cea din iulie 2009.

240 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 300 din cei 550 de angajaţi ai societăţii IAR Ghimbav vor fi disponibilizaţi

Aproximativ 300 din cei 550 de angajaţi ai societăţii IAR Ghimbav vor fi disponibilizaţi (Imagine: Cătălina Constantin/Mediafax Foto)

Liderul de sindicat de pe platforma IAR Ghimbav, Suba Arpad, a declarat, joi, că, în urma restructurărilor din luna aprilie, la IAR vor rămâne aproximativ 300 de angajaţi. În 26 martie va fi convocată Adunarea Generală a Acţionarilor companiei, care urmează să aprobe noua structură organizatorică şi de personal care va fi aplicată începând cu 1 aprilie.

Angajaţii care vor fi disponibilizaţi de la IAR au şanse, însă, să se angajeze la unitatea care va fi construită pe platformă de către compania germană Premium Aerotec, care a semnat, joi, un contract de superficie prin care a intrat în posesia unui teren de 60.000 de metri pătraţi pe care va fi construită o fabrică de componente pentru aeronave.

Compania germană a primit deja 3.000 de CV-uri din partea unor persoane care vor un loc de muncă în noua fabrică.

"La IAR Ghimbav situaţia este destul de rea, iar salariaţii speră să reuşească să găsească un loc de muncă la viitoarea fabrică, cu toate că nu există nicio legătură contractuală între cele două societăţi în acest sens. La firma care se ocupă de recrutare deja sunt 3000 de CV-uri depuse, dar asta nu înseamnă că se va merge pe principiul primul venit - primul servit. Sper ca nemţii să vină nu numai cu societatea, ci şi cu mentalitatea şi sper să nu se adapteze la sistemul nostru aşa cum au făcut alţi nemţi în România în alte industrii", a spus liderul de sindicat de la IAR.

Prima etapă de disponibilizări la IAR Ghimbav a fost în iulie 2009, când circa 350 de angajaţi din societate au plecat cu plăţi compensatorii.

Procesul de privatizare a IAR Ghimbav a fost reluat în 21 aprilie 2008, după ce procedura de privatizare începută în 2006 nu s-a finalizat. Este vorba de oferta de privatizare a AVAS din 2006, când singurul ofertant interesat de IAR Ghimbav a fost Eurocopter SAS Franţa. IAR Ghimbav este o societate deschisă ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate pe piaţa de capital. AVAS deţine un pachet de 64,89 la sută din acţiunile societăţii. Ceilalţi acţionari ai societăţii sunt MMSS - cu 7,35 la sută din capitalul social, SIF III Transilvania - cu 4,57 la sută, alte persoane fizice (17,25 la sută) şi juridice (5,98 la sută). Obiectul de activitate al companiei braşovene îl reprezintă construcţia şi reparaţia de aeronave.

IAR Ghimbav a semnat, joi, un acord cu compania Premium Aerotec, divizie a grupului european EADS, pentru construcţia fabricii, la eveniment participând premierul Emil Boc şi ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici