Aproximativ 5.000 de cadre didactice protestează în Piaţa Victoriei

Aproximativ 5.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) s-au adunat în Piaţa Victoriei, unde vor protesta cerând salarii decente, oprirea disponibilizărilor, dar şi investiţii în şcoli.

17 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 5.000 de cadre didactice protestează în Piaţa Victoriei

Aproximativ 5.000 de cadre didactice protestează în Piaţa Victoriei (Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax Foto)

Liderii FSL anunţau că la protestul de marţi vor fi prezente aproximativ 10.000 de persoane.

În Piaţa Victoriei protestează sindicalişti din toate judeţele ţării.

Aproximativ 170 de profesori din Harghita, afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), au plecat în noaptea de luni spre marţi către Capitală pentru a protesta alături de ceilalţi dascăli din ţară.

Astfel, două autobuze cu protestatari au plecat din zona de nord a judeţului Harghita şi din Bălan.

Din zona Odorhei au pornit către Bucureşti trei microbuze cu profesori.

Ultimul microbuz, în care s-au aflat protestatarii din Miercurea Ciuc, a plecat către Capitală în jurul orei 6.00.

Din Harghita vor participa la protestul de la Palatul Cotroceni 80 de profesori sindicalişti de la FEN, iar la cel din Piaţa Victoriei 83 de dascăli afiliaţi la FSLI.

Alte autocare cu sindicalişti sunt aşteptate să ajungă în Piaţa Victoriei.

După o oră şi jumătate de protest la Guvern, sindicaliştii FSLI se vor încolona şi vor pleca în marş pe Calea Victoriei. Pe traseul marşului, protestatarii vor opri la sediile ministerelor Muncii şi Educaţiei pentru a-şi striga nemulţumirile.

Protestul celor de la FSLI ar urma să se încheie după trei ore, iar între 14.00 şi 15.00 aceştia vor pleca din Piaţa George Enescu, unde îi aşteaptă autocarele şi microbuzele, pentru a părăsi Capitala.

De asemenea, sindicalişti ai "Spiru Haret" şi ai FEN s-au adunat pentru a protesta la Palatul Cotroceni, începând cu ora 12.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici