Aproximativ o sută de TIR-uri, blocate în vama Giurgiu din cauza ninsorii din Bulgaria

Aproximativ o sută de TIR-uri au fost blocate în vama Giurgiu, luni, timp de aproximativ o oră, după ce autorităţile bulgare au decis închiderea temporară a Punctului de Trecere a Frontierei Ruse din cauza căderilor abundente de zăpadă, la ora transmiterii acestei ştiri traficul fiind reluat.

138 afișări
Imaginea articolului Aproximativ o sută de TIR-uri, blocate în vama Giurgiu din cauza ninsorii din Bulgaria

Aproximativ o sută de TIR-uri, blocate în vama Giurgiu din cauza ninsorii din Bulgaria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, comisarul Petre Mateescu, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din Ruse au informat partea română că, din cauza căderilor mari de zăpadă, traficul rutier se închide pe sensul de intrare în Bulgaria.

"Pe cale de consecinţă, şi la Vama Giurgiu traficul a fost închis pe sensul de ieşire, unde au fost aproximativ o sută de TIR-uri în vamă", a declarat comisarul Petre Mateescu.

După aproximativ o oră, autorităţile bulgare au dispus reluarea traficului rutier prin Punctul de Trecere a Frontierei din Ruse, iar circulaţia a fost reluată şi în partea română.

Potrivit prefectului judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, oprirea circulaţiei în punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu a fost o consecinţă a deciziei bulgarilor, iar timp de o oră în partea română s-au adunat aproximativ o sută de autovehicule, în cea mai mare parte TIR-uri şi camioane.

"S-a discutat cu partea bulgară şi, în acest moment, ei au dispus redeschiderea vămii de la Ruse. Noi am oprit circulaţia în punctul nostru de frontieră deoarece bulgarii opriseră circulaţia la ei. Acum situaţia a revenit la normal la ei, astfel că circulaţia s-a reluat în ambele sensuri Giurgiu - Russe", a declarat Noruţ Stănişteanu, prefectul judeţului Giurgiu.

La ora transmiterii ştirii, traficul rutier între cele două puncte de frontieră a fost reluat, iar în partea română sunt încă staţionate aproximativ 20 de TIR-uri şi camioane, iar la faţa locului circulaţia se desfăşoară normal, sub supravegherea echipajelor de Poliţie Rutieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici