Arafat, despre momentul pandemiei în care se află România: ”Ne aşteptăm să existe o presiune”

  • Raed Arafat spune că se aşteaptă să existe o presiune în acest moment al pandemiei.
  • Şeful DSU atrage atenţia că nerespectarea regulilor poate duce la reguli mai severe.
1341 afișări
Imaginea articolului Arafat, despre momentul pandemiei în care se află România: ”Ne aşteptăm să existe o presiune”

Arafat, despre momentul pandemiei în care se află România: Ne aşteptăm să existe o presiune

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că se aşteaptă să existe o presiune în acest moment al pandemiei şi atrage atenţia că nerespectarea regulilor poate duce la reguli mai severe. 

Întrebat, luni seară, la Digi24, despre experienţa israeliană, care arată că răspândirea virusului poate fi încetinită mai devreme de vaccinarea a 70% din populaţie, iar după vaccinarea a 50% din populaţie au scăzut internările, Raed Arafat a spus că la 30-40% din populaţie vaccinată începe să scadă impactul: „Sunt lucrurile logice pe care le aşteptăm. Dacă vom continua vaccinarea, nevorbind de un tip de vaccin sau altul, poate că vom reuşi până la toamnă să limităm răspândirea”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a vorbit şi despre momentul epidemiei în care ne aflăm: „Suntem într-o creştere, într-un nou val. Dezavantajul este că la terapie intensivă sunt 900 de bolnavi comparativ cu valul trecut, când erau vreo 500 în momentul în care a trebuit să creştem capacitatea”.

În privinţa aşteptărilor, Raed Arafat a spus: „Ne aşteptăm să existe o presiune. (...) Riscul este să avem impactul mai mare pe internări şi pe terapie intensivă. Revin la necesitatea respectării regulilor şi a înţelegerii situaţiei. Unii nu înţeleg situaţia în care suntem. Să găsească Poliţia 100 de persoane într-un apartament e mult. Apelăm la populaţie să înţeleagă: dacă nu vrem măsuri mai stricte, trebuie să respectăm regulile”.

Întrebat, de asemenea, despre păreri exprimate în spaţiul public, care susţin posibilitatea scoaterii măştii afară, când e cald, Raed Arafat a răspuns că este devreme pentru acest gest: „Masca nu era pentru frig. Prezenţa unei tulpini agresive justifică purtarea măştii în zone publice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici