Arafat: Mă voi implica mai ales pe parte de urgenţă în Comisia pentru noua legislaţie

Raed Arafat, renumit subsecretar de stat, a declarat marţi că se va implica mai ales pe parte de urgenţă în Comisia care va elabora noua legislaţie şi a subliniat că va rămâne neschimbată comisia de urgenţă, care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem în mod armonios.

132 afișări
Imaginea articolului Arafat: Mă voi implica mai ales pe parte de urgenţă în Comisia pentru noua legislaţie

Arafat: Mă voi implica mai ales pe parte de urgenţă în Comisia pentru noua legislaţie (Imagine: Shutterstock)

"Vom dezvolta sectorul public de urgenţă exact unde trebuie să ajungă şi sper că aceste rezultate le veţi simţi chiar foarte bine în perioada următoare. Este un sistem care se dezvoltă încet dar în fiecare zi se face un pas în plus. Despre participarea mea la comisia care va elabora noua legislaţie, o să mă implic dar mai ales în domeniul de expertiză pe care îl am. Nu înseamnă că nu am opinii şi în alte domenii", a spus Arafat.

Potrivit acestuia, există lucruri care pot să fie îmbunătăţite în proiectul noii legi pentru a avea un sistem public puternic.

"Putem îmbunătăţi proiectul ca să avem un sistem public puternic. La ora actuala legea acceptă ca partener sistemul privat, am spus-o de mai multe ori, dar cred că aici erau lucrurile neînţelese. Sistemul este deschis şi pentru sistemul privat, o dovadă este aceea că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a avut într-un an peste 35.000 de solicitări rezolvate de ambulanţele private. Obligaţia este să continuăm pe câţi bani avem să dezvoltăm sistemul public. Vom invita la discuţii pe toată lumea, inclusiv reprezentanţii sectorului privat", a mai spus subsecretarul de stat.

Ca planuri de viitor subsecretarul de stat a susţinut că are în vedere să extindă activităţile serviciilor de ambulanţă pentru a acoperi zonele rurale cât mai repede.

El a revenit asupra faptului că cei care au propus noua lege nu au făcut o analiză de impact asupra acesteia.

Acesta a menţionat că a avut o discuţie luni seară cu ministrul Sănătăţii.

"Dacă vă aduceţi aminte a zis că aşteaptă să-l sun, l-am sunat. Din discuţie am zis că nu am nicio problemă să revin. Azi de dimineaţă am avut discuţie cu dl preşedinte. M-a contactat când eram la Târgu Mureş şi asta am făcut azi şi după care am avut discuţia cu premierul . Sunt înapoi la minister să continuăm de unde am rămas. A fost o discuţie foarte ok, mare parte a fost pe documente, date, a durat aproximativ o oră. A fost o discuţie foarte ok, ca între oameni adulţi", a mai spus Arafat.

El a subliniat că revenirea sa nu este rezultatul unei negocieri.

"Am zis de când am plecat că dacă nu mai există motivul revin. Cererea de a mă întoarce a fost adresată public de către premier. A fost o exprimare, dar eu am anunţat disponibilitatea", a adăugat Arafat.

Potrivit acestuia, comisia de urgenţă rămâne nemodificată, fiind o comisie de specialitate care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem în mod armonios.

Întrebat dacă a vorbit cu fostul subsecretar Andrei Georgescu acesta a spus că nu a reuşit până acum. "Cu siguranţă voi vorbi cu domnul Andrei Georgescu pentru că am discutat mereu înainte, el a vrut o unitate de primiri urgenţe modernă, bine echipată", a spus Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici