Video Arafat: Nu am avut filmuleţul Colectiv. Nu ştiam că trebuie să urc până la premier

Raed Arafat a declarat, la Marius Tucă Show, că şi atunci când se vor împlini 5 ani de la Colectiv vor fi organizate alegeri, deci e posibil să mai apară noi dezvăluiri despre tragedie. În privinţa filmuleţului, şeful DSU a spus că nu l-a avut, însă nu ştia că trebuie prezentat premierului.

1138 afișări

„Asta nu pe mine trebuie să mă întrebaţi (de ce i se cere demisia, n.r.). Asta a fost şi în urmă cu doi ani. Multă lume se gândeşte ce o să iasă la 5 ani de la Colectiv. Tot perioadă de alegeri o să fie şi atunci. Nu am vrut să mă trezesc în mijlocul unei situaţii şi să devin centru de atenţie. Eu nu prea am consilieri de imagine şi chestii de acest gen”, a declarat Raed Arafat, la Marius Tucă Show.

Şeful DSU a precizat că nu a dat declaraţii publice atunci când a fost prezentat în presă filmuleţul cu interventia primelor echipaje la incendiul Colectiv în urma unei decizii personale. Arafat a precizat că nu a protejat pe nimeni.

„Nu era nici sa protejăm pe cineva, ninic, dar era o decizie personală a mea. (...) Întotdeauna am făcut acest lucru intuitiv şi personal. (...) Nu cred că nu doctorul Arafat e esenţa aici, oamenii văd ce se întâmplă cu un sistem care a evoluat de la zero. Sistemul nostru e unul dintre cele mai integrate din Europa ca mod de organizare şi acest lucru îl simte populaţia pe teren.”, a mai spus Arafat.

În privinţa filmuleţului de la Colectiv, Arafat a reiterat faptul că nu l-a avut.

„În primul rând nu l-am avut. L-a filmat echipa ISU Bucureşti, Dar nu trebuia să ajungă (la el, n.r.), nici la inspectorul general. Am văzut destule filmări. Nu trebuia să îmi arate cineva alte imagini. Am fost şi la faţa locului. (...) Eu nu ştiam că trebuie să urc cu filmul până la premier. Nu am ajuns, au fost situaţii - când cineva îţi cere expres un briefing”, a mai spus Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arafat,
colectiv,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici