Arafat: Sâmbătă ne ducem către 900 de infectări noi în 24 de ore/ Toate secţiile ATI-Covid sunt pline în Capitală

Raed Arafat a declarat vineri seara că din datele pe care le are până acum, sâmbătă, se va depăşi probabil pragul de 800 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, posibil se va duce către 900 de infectări noi.

4599 afișări
Imaginea articolului Arafat: Sâmbătă ne ducem către 900 de infectări noi în 24 de ore/ Toate secţiile ATI-Covid sunt pline în Capitală

Arafat: Sâmbătă, probabil se va depăşi pragul de 800 de infectări noi/ Toate secţiile ATI-Covid sunt pline în Capitală

”Semnalul este că sunt tot mai multe cazuri grave. La acest moment, analiza de la ora 18 ne arată ca avem un nou record de cazuri şi mâine vom avea din nou o cifră record. În ultimele 24 de ore, între ora 18 şi 18 s-au raportat 866 de cazuri. Mâine vom avea peste 850, probabil 866 de cazuri, şi ne ducem către 900”, a declarat şeful GCS, citat de Hotnews.

Potrivit secretarului de stat în MAI, în spitalele din Bucureşti pentru tratarea bolnavilor de COVID nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă.

Este vorba despre 4 spitale: Institutul Matei Balş, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Institutul „Marius Nasta” şi spitalul militar de campanie. Numărul cazurilor din ATI era, în momentul anunţării datelor la ora 13:00, de 273 pe întreaga ţară, dar între timp au mai crescut şi se apropie de 280, a spus Raed Arafat, la Digi24.

În aceste condiţii, evenuale noi cazuri vor necesita transportarea către alte localităţi unde sunt locuri libere la ATI, dar şi Ploieştiul este aproape plin, a spus Raed Arafat, declarându-se „îngrijorat”.

O altă soluţie în cazul în care în Bucureşti apar între timp cazuri noi necesitând terapie intensivă ar fi să se facă loc fizic în spitale, să se amenajeze noi spaţii în care să fie aduse ventilatoare din stocuri. Dacă fizic nu este posibil în spitale, mai există şi soluţia unei unităţi mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici