Arderea frunzelor de la curăţenia de primăvară este poluare. Activitatea este interzisă. Garda de Mediu anunţă amenzi

  • Reprezentanţii Gărzii de Mediu anunţă că arderea frunzelor şi a resturilor provenite din curăţenia de primăvară afectează calitatea aerului.
  • De aceea, din acest an, activitatea este interzisă, iar cei care o practică sunt amendaţi.
4948 afișări
Imaginea articolului Arderea frunzelor de la curăţenia de primăvară este poluare. Activitatea este interzisă. Garda de Mediu anunţă amenzi

Arderea frunzelor afectează calitatea aerului. Activitatea este interzisă de Garda de Mediu

Persoanele care îşi curăţă grădinile şi apoi incendiază resturile vegetale vor fi sancţionate, conform unui act normativ care a intrat în vigoare luna trecută.

„O practică „tradiţională” adânc implementată în mentalul colectiv trebuie schimbată rapid. Arderea frunzelor, resturilor de la toaletarea copacilor, resturilor vegetale, gunoiului de grajd şi în general a deşeurilor compostabile este interzisă din data de 20 februarie 2021. Sancţiunile poate nu vor speria (amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice) dar sănătatea fiecăruia din noi este influenţată permanent de calitatea aerului pe care îl respirăm”, au explicat inspectorii Gărzii de Mediu.

Garda de Mediu Vaslui a făcut măsurători şi a constatat că primăvara se înregistrează o depreciere semnificativă a calităţii aerului din oraşul Vaslui.

„Curăţenia de primăvară a condus, în perioada 27 martie – 12 aprilie 2020, la o depreciere semnificativă a calităţii aerului din Municipiul Vaslui, fapt evidenţiat de valorile înregistrate la parametrul PM10 (particule cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri)”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu Vaslui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici