Argeş: 12 autoturisme implicate în accidente şi tamponări pe A1

Un număr de 12 autoturisme au fost implicate, sâmbătă dimineaţă, în accidente şi tamponări pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 60 şi 116, din cauza ninsorii, a carosabilului acoperit cu un strat subţire de zăpadă şi a neatenţiei şoferilor.

44 afișări
Imaginea articolului Argeş: 12 autoturisme implicate în accidente şi tamponări pe A1

Argeş: 12 autoturisme implicate în accidente şi tamponări pe A1 (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit comisarului şef Emilian Buican, şeful Poliţiei Autostrăzii Bucureşti Piteşti, cel mai grav eveniment rutier a avut loc la kilometrul 102 pe sensul 1 al A1, unde o camionetă condusă de un bărbat s-a răsturnat pe carosabil din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de deplasare.

"Pasagera din dreapta şoferului, care este mama bărbatului, a fost rănită grav şi a fost transportată pentru îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar conducătorul auto a suferit răni care nu au necesitat internarea. Traficul rutier nu a fost blocat din cauza accidentului", a declarat comisar şef Emilian Buican, şeful Poliţiei Rutiere A1.

Alte nouă evenimente rutiere în care au fost implicate 11 autoturisme au avut loc pe tronsonul de autostradă, între kilometrii 60 şi 116, unde carosabilul a fost acoperit temporar cu un strat subţire de zăpadă.

"Au fost două incidente în care patru maşini s-au tamponat, două câte două, cauza fiind nepăstrarea distanţei faţă de autoturismul din faţă, precum şi şapte incidente minore cu tot atâtea maşini în care şoferii nu au adaptat viteza la condiţiile de trafic şi au pierdut controlul volanului, lovind câini apăruţi pe carosabil sau lovind glisierele şoselei. În afara accidentului de la kilometrul 102, în toate celelalte nouă incidente nu au fost înregistrate victime omeneşti", a conchis Emilian Buican.

La ora transmiterii ştirii, pe Autostrada Bucureşti - Piteşti ninsoarea s-a oprit, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii normale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici