Arhiepiscopia Iaşilor sărbătoreşte 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva

Arhiepiscopia Iaşilor sărbătoreşte 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Constantinopol la Iaşi. Ceremoniile vor fi organizate săptămâna viitoare, pe 12 şi 13 iunie.

209 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopia Iaşilor sărbătoreşte 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva

Arhiepiscopia Iaşilor sărbătoreşte 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor anunţă că în zilele de 12 şi 13 iunie, se aniversează 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Constantinopol la Iaşi.

În anul 1641, „sfintele odoare” au reprezentat un dar al Patriarhiei Ecumenice pentru domnitorul Moldovei, Vasile Lupu, fiind aşezate cu multă cinste în biserica, atunci zidită, a Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi”.

Cu acest prilej, anul acesta, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi la Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” se vor săvârşi slujba de Priveghere, ȋn ziua de 12 iunie, şi Sfȃnta Liturghie, ȋn ziua de 13 iunie, iar ȋn Sala Gotică a Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi” va avea loc un simpozion şi va fi organizată o expoziţie de cărţi, icoane şi veşminte ale Sfintei Cuvioase Parascheva, transmite Biroul de presă.

Simpozionul, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae" din Iaşi, va începe sȃmbătă, 12 iunie, la ora 15:00, iar ȋn finalul său va fi vernisată expoziţia realizată de Biblioteca ,,Dumitru Stăniloae", Catedrala Mitropolitană şi Centrul Resurrectio. Expoziţia va fi deschisă publicului timp de o săptămȃnă după vernisare.

În toată această perioadă, credincioşii se pot închina la Sfânta Cuvioasă Parascheva, racla cu sfintele sale moaşte fiind aşezată în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici