Arhiepiscopie: Pomohaci, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, nu a adus probe care să-l dezvinovăţească, iar termenul a expirat

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, nu a adus probe care să-l dezvinovăţească de acuzaţiile aduse, iar termenul de 30 de zile pe care le-a avut la dispoziţie a expirat, au declarat, miercuri, reprezentanţi ai la Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

1403 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopie: Pomohaci, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, nu a adus probe care să-l dezvinovăţească, iar termenul a expirat

Arhiepiscopie: Pomohaci, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, nu a adus probe care să-l dezvinovăţească, iar termenul a expirat

Părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, a declarat miercuri presei că preotul Cristian Pomohaci nu a adus dovezi care să-l disculpe de învinuiri.

"În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziţie pentru a prezenta probe sau dovezi care să-l disculpe de învinuirile care i s-au adus în spaţiul mediatic, nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele Cristian Pomohaci a fost prezent şi ieri (n.r. marţi) la orele după-amiezii aici, la Centrul Eparhial. Nu s-au prezentat probe care să-l dezvinovăţească de acuzaţiile care i s-au adus în repetate rânduri", a spus Oliviu Botoi.

Întrebat ce urmează în acest caz, părintele Botoi a răspuns: "Există cererea părintelui Cristian Pomohaci care a fost înaintată Centrului Eparhial prin care solicită retragerea temporară din preoţie invocând motive de sănătate, care a fost analizată astăzi (miercuri – n.r.) în şedinţa permanenţei Consiliului Eparhial şi a fost trimisă spre analiză Consistoriului Eparhial care se va întruni mâine (n.r. Joi)".

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Preotul a fost oprit de la slujirea slujbelor bisericeşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici