Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Constanţa a respins, marţi, solicitarea revocării măsurii controlului judiciar formulată în cazul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în dosarul ”Nazarcea”, în care este acuzat, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene.

432 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie rămâne sub control judiciar

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie află azi dacă scapă de controlul judiciar

Curtea de Apel Constanţa a respins cererea de revocare a controlului judicar şi a decis menţinerea măsurii pe o perioadă de până la 60 de zile, cu începere de la data de 12 septembrie.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit avocatului Maria Vasii, unul din apărătorii IPS Teodosie, decizia Curţii de Apel Constanţa nu va fi contestată la ICCJ.

Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie este acuzat, în dosarul ”Nazarcea”, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene.


La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, luni, primul termen din dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Dosarul s-a aflat, până acum, în procedură de cameră preliminară, la Curtea de Apel Constanţa, iar faţă de ÎPS Teodosie este în vigoare măsura controlului judiciar.

La termenul de luni, avocatul prelatului, Maria Vasii, a solicitat revocarea măsurii controlului judiciar.

Instanţa a amânat pronunţarea pentru marţi, 12 septembrie.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 2 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici