Asemănări între cazul Marian Cozma şi cel al baschetbaliştilor americani, înjunghiaţi pe o terasă din Brăila. Şirul lung al ciocnirilor dintre SPORTIVI şi INTERLOPI

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, legitimaţi la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi, incidentul având loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din Brăila. Ei au fost operaţi, având multiple plăgi, iar Bowie a fost transportat de urgenţă la Bucureşti.

2205 afișări
Imaginea articolului Asemănări între cazul Marian Cozma şi cel al baschetbaliştilor americani, înjunghiaţi pe o terasă din Brăila. Şirul lung al ciocnirilor dintre SPORTIVI şi INTERLOPI

Asemănări între cazul Marian Cozma şi cel al baschebaliştilor americani, înjunghiaţi pe o terasă din Brăila. Şirul lung al ciocnirilor dintre SPORTIVI şi INTERLOPI

Unul dintre posibilii agresori ai celor doi baschetbalişti americani, Darrel Bowie şi Joseph McClain, este un interlop brăilean. Acesta a devenit cunoscut în anii '90, când a tăiat cu o sabie mâinile unui rival. 

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, este vorba despre Gabriel Husein, cunoscut sub numele de Dasaev. Acesta ar fi principalul suspect în dosarul în care se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de lângă Tribunalul Brăila.

Poliţiştii au analizat filmările video din zona în care s-a produs incidentul şi au reuşit să identifice mai mulţi suspecţi. Cercetările continuă, dar surse din rândul anchetatorilor au confirmat că principalul suspect este un interlop brăilean, cunoscut în mediile infracţionale sub numele de Dasaev.

Acesta este căutat de poliţişti pentru a fi adus la audieri, împreună cu alţi complici.

Gabriel Husein Dasaev a devenit cunoscut în anii 90, atunci când a tăiat cu o sabie mâinile unui rival. Ulterior, el a stat mulţi ani după gratii, fiind condamnat în România şi în Spania pentru viol şi proxenetism şi a fost eliberat din penitenciarul Focşani în anul 2014.

Cei doi jucători americani de baschet legitimaţi la clubul brăilean au fost atacaţi noaptea trecută de un grup de persoane în timp ce se aflau într-un bar. Americanii au fost loviţi cu sticle şi cu un cuţit, ei fiind transportaţi în stare gravă la spital.

Jucătorii de baschet au ajuns la spital cu multiple plăgi prin înjunghiere, au fost operaţi şi au rămas la secţia Terapie Intensivă.

Incidentul i-a îngrozit pe colegii de echipă şi pe reprezentanţii clubului brăilean de baschet. Aceştia au anunţat familiile celor doi şi Ambasada SUA la Bucureşti.

„S-a întâmplat în timpul lor liber, jucătorii erau liberi, aveau programat următorul antrenament luni. Ei au ieşit în oraş cu colegii, au fost atacaţi cu cuţite din senin, din punctul nostru de vedere ei sunt nevinovaţi, sunt victime. Am luat legătura cu familiile lor, am înştiinţat şi Ambasada SUA de la Bucureşti. Am vorbit la spital, ştiu că McClain este în stare bună. Darrel şi el este destul de bine, dar se ia în considerare transferul la Bucureşti, în funcţie de evoluţia după operaţie. Asteptăm autorităţile să-şi facă treaba, să termine ancheta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul clubului Cuza Sport, Mircea Totolici.

Reprezentanţii Cuza Sport spun că jucătorii americani ar putea cere anularea contractelor semnate recent cu clubul brăilean.

„Noi la club trebuie să strângem rândurile, să fim o familie, o să avem o discuţie luni, cum continuăm. Este greu de crezut că americanii mai vor să continue la noi, o să vedem ce va fi, ce vor jucătorii, ei au tot sprijinul nostru. Din punctul meu de vedere chiar şi pentru ceilalţi doi americani (alţi doi sportivi americani ai clubului - n.r.) ar putea fi greu să rămână la Brăila. Jucătorii au venit pe 7 septembrie la Brăila, contractele erau semnate din august, în aceste zile făceam vizita medicală. Programul competiţional al echipei nu cred că va fi afectat”, a declarat Mircea Totolici.

Unul dintre jucătorii răniţi este Darrel Bowie. El măsoară 2.01 metri şi are 25 ani, fiind originar din Milwaukee, Wisconsin. Bowie a absolvit universitatea Iowa State în 2017 şi a jucat un an în Thailanda.

Cel de al doilea american se numeşte Joseph McClain, are 24 de ani şi s-a remarcat în competiţia colegiilor din America, dar şi în campionatele din Lituania şi Belgia.

Fostul handbalist Marian Cozma, care juca la Veszprem, a fost ucis în localul Patriota, din Veszprem, pe 8 februarie 2009, agresorii aplicându-i mai multe lovituri de cuţit, una dintre ele fiind în inimă.

Vinovaţii Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, în iunie 2011, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. Au făcut apel, iar pedepsele cu închisoare pe viaţă au fost reduse la 18 ani, iar cea de 20 a fost redusă la opt. Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a majorat, în octombrie 2012, pedeapsa lui Ivan Sztojka, de la opt la 13 ani de închisoare. Ulterior, pedeapsa a fost redusă la 9 ani, din care a făcut cinci.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici