Asociaţia Colectiv GTG 3010 a pus 64 de lumânări în faţa sediul DNA. Eugen Iancu: Urmează plângerile

Reprezentanţii Asociaţiei Colectiv GTG 3010 au depus 64 de lumânări în faţa sediului DNA, anunţând că în perioada următoare vor fi făcute şi sesizări cu privire la fraudarea semnăturilor pentru candidatura la primărie în cazul lui Cristian Popescu Piedone.

1134 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Colectiv GTG 3010 a pus 64 de lumânări în faţa sediul DNA. Eugen Iancu: Urmează plângerile

Asociaţia Colectiv GTG 3010 a pus 64 de lumânări în faţa sediul DNA. Eugen Iancu: Urmează plângerile (Imagine Liviu Chirica / Mediafax Foto)

"Am depus 64 de lumânări. Vrem să trezim procurorii. Nu este normal ca un domn să vrea să candideze la primărie, deşi are dosare care nu se mai finalizează ", a declarat Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, pentru MEDIAFAX.

Cele 64 de lumânări, reprezentând numărul morţilor din Clubul Colectiv, au fost depuse la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături fiind aşezate mesajele "Nu vă grăbim, doar vă amintim" şi "Niciun vinovat de la Colectiv nu va scăpa nepedepsit".

Rudele victimelor din clubul Colectiv anunţă că în următoarea perioadă vor fi făcute şi plângeri la DNA."Justiţia a stabilit că în cazul strângerii de semnături pentru Piedone a fost vorba despre fraudă. Vom face plângere la procuratură, pentru că procuratura doarme. DNA cheamă tot felul de politicieni la audieri care se retrag din competiţie, dar Piedone candidează", a mai spus Eugen Iancu pentru MEDIAFAX.

Cristian Popescu Piedone a anunţat că nu renunţă la candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au respins, marţi, candidatura pe motiv că în cazul a jumătate dintre semnăturile strânse nu a fost respectată legea.

Cristian Popescu a anunţat joi seara, la doar două zile de la decizia instanţei, că a strâns deja 4.100 de semnături. "Sper ca de data aceasta să nu mai fie contestate", a scris Piedone pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DNA i-au pus sub urmărire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionare în Primăria Sectorului 4, pentru emiterea autorizaţiei pentru local fără avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Popescu Piedone a încălcat dispoziţiile legale privind apărarea împotriva incendiilor atunci când a emis acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare, în 14 ianuarie 2015, necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, iar cele două angajate l-au sprijinit în emiterea celor două documente.

Piedone şi cele două angajate au fost arestaţi în 7 noiembrie, de Tribunalul Bucureşti, şi puşi în libertate în 11 noiembrie, de Curtea de Apel. În acelaşi dosar, anchetatorii au extins urmărirea penală faţă de Piedone, pentru noi fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual, respectiv pentru că a mai autorizat o firmă cu încălcarea legilor privind apărarea împotriva incendiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici