Asociaţia Victimelor Mineriadelor are autorizaţie pentru cort în Piaţa Universităţii

Primăria Capitalei a anunţat, miercuri, că Asociaţia Victimelor Mineriadelor din România (AVMR) are autorizaţie pentru amplasarea unui cort în Piaţa Universităţii, în perioada 30 noiembrie-4 decembrie, între orele 9.00 şi 21.00, nu şi pentru acţiuni de protest.

50 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Victimelor Mineriadelor are autorizaţie pentru cort în Piaţa Universităţii

Asociaţia Victimelor Mineriadelor are autorizaţie pentru cort în Piaţa Universităţii (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) au precizat că pentru ziua de miercuri nu a fost autorizată în Piaţa Universităţii nicio acţiune de protest a vreunei asociaţii.

Potrivit municipalităţii, există o autorizaţie pentru amplasarea unui cort aparţinând Asociaţiei Victimelor Mineriadelor în Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Troiţei, valabilă în perioada 30 noiembrie-4 decembrie, între orele 9.00 şi 21.00, în cort urmând a fi prezente între şase şi opt persoane, membre ale organizaţiei.

Reprezentanţii PMB au susţinut aşadar că nicio formă de protest care ar urma să se desfăşoare miercuri seară în Piaţa Universităţii nu este autorizată.

Liderul AVMR, Viorel Ene, a declarat, miercuri după-amiază, agenţiei MEDIAFAX, că scopul pentru care organizaţia sa a cerut dreptul de a monta un cort în Piaţa Universităţii este acela de a împărţi trecătorilor documente "împotriva comunismului".

"Este vorba de o manifestare pentru democraţie şi anti-comunistă", a spus Ene.

Întrebat împotriva cui este îndreptat, de fapt, protestul lor, Ene a răspuns: "Împotriva comuniştilor ca Iliescu şi Geoană".

El a adăugat şi faptul că, fiind suprapusă campaniei electorale, manifestaţia pentru care a cerut autorizaţie are "o evidentă conotaţie politică".

Întrebat dacă mitingul de marţi seară de la Piaţa Universităţii a fost organizat în temeiul autorizaţiei obţinute de AVMR, Ene a negat orice implicare, precizând chiar că nici nu a participat la protest.

"Ieri (marţi, n.r.) a fost ziua naţională şi, deşi aveam autorizaţie să stăm la cortul nostru de la kilometrul zero, am ales să nu facem protest chiar şi în ziua naţională, astfel că am mers la Universitate doar câteva ore, după care am plecat", a adăugat liderul AVMR.

Câteva sute de persoane au participat, marţi seară, la o manifestaţie, în Piaţa Universităţii, purtând steaguri decupate la mijloc şi scandând lozinci precum "Jos comuniştii", "Timişoara", dar şi mesaje împotriva candidatului PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici