Astărăstoae: Personal nu mai înţeleg nimic. Trăim în ţara lui Urmuz, părintele absurdului

Şeful CMR, Vasile Astărăstoae, este surprins de hotărârea lui Traian Băsescu de retragere a proiectului legii sănătăţii, după ce toată lumea a înţeles că este nevoie de o schimbare, el menţionând că nu mai înţelege nimic şi concluzionând că trăim în ţara lui Urmuz, părintele absurdului.

853 afișări
Imaginea articolului Astărăstoae: Personal nu mai înţeleg nimic. Trăim în ţara lui Urmuz, părintele absurdului

Vasile Astărăstoae (Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Ceea ce s-a întâmplat în această seară dovedeşte încă o dată că trăim în ţara lui Urmuz, părintele absurdului. Eu nu mai înţeleg nimic", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae.

Acesta a menţionat că nu mai înţelege absolut nimic din această situaţie.

"Toată lumea a înţeles că Legea 95 este depăşită şi că este nevoie de o altă lege. Din Legea 95 trebuia asumat ceea ce era bun şi schimbat ceea ce nu funcţiona. Singura concluzie este aceea că suntem într-o democraţie formală ", a mai spus preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.

El şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că în societate nu pot fi acceptate încă argumente reale.

"Regret că încă nu pot fi acceptate argumente reale. Suntem ca într-un joc de copii. Ne supărăm, ne luăm jucăriile şi plecăm", a conchis preşedintele CMR.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.

Băsescu a spus că vrea să facă o observaţie vizavi de faptul că "nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia".

"Aş mai face două observaţii. Una e legată de faptul că nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Sau foarte puţini o vor, probabil medicii tineri sau medicii la mijloc de carieră. Deci spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea sistemului medical. Binenţeles, înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sănătate", a spus Traian Băsescu.

Guvernul a anunţat ulterior că ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici