Astrid Fodor va candida pentru funcţia de primar al Sibiului din partea FDGR

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anunţat, luni, că va candida din partea FDGR pentru funcţia de primar rămasă vacantă după alegerea lui Klaus Iohannis ca şef al statului şi consideră "oportună" organizarea de alegeri anticipate în 2015, transmite corespondentul MEDIAFAX.

764 afișări
Imaginea articolului Astrid Fodor va candida pentru funcţia de primar al Sibiului din partea FDGR

Astrid Fodor (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că va candida pentru funcţia de primar rămasă vacantă după alegerea lui Klaus Iohannis ca şef al statului.

"În cazul în care se vor organiza alegeri, voi candida pentru funcţia de primar", a declarat Astrid Fodor.

Întrebată dacă i se pare oportun să se organizeze alegeri anticipate în 2015 sau dacă scrutinul ar trebui să aibă loc doar în 2016, la termen, Astrid Fodor a răspuns: "Mie mi se pare oportun să se organizeze alegeri anticipate".

Aceasta a precizat că va candida "categoric" din partea FDGR.

"Candidatura categoric va fi din partea FDGR, eu nu am nicio intenţie vreodată să mă afiliez altui partid decât FDGR", a mai spus Fodor, care a precizat că nu au existat discuţii cu alte partide despre o eventuală susţinere a sa.

Întrebată dacă se aşteaptă ca PNL să aibă candidat propriu la Primăria Sibiu, Astrid Fodor a răspuns: "Fiecare îşi stabileşte strategia, nu contează la ce mă aştept eu, este problema fiecăruia".

Fostul viceprimar al municipiului Sibiu Astrid Fodor a devenit primar interimar după alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de şef al statului.

Astrid Fodor s-a născut în 6 noiembrie 1953, la Sibiu. Jurist de profesie, Astrid Fodor a lucrat în mediul privat din Sibiu şi Mediaş şi a deţinut funcţia de director economic al Consistoriului Evanghelic.

Astrid Fodor este membră a Forumului Democrat al Germanilor din România şi a fost aleasă pentru prima dată în funcţia de consilier local în 2004. Patru ani mai târziu, ea a devenit şi viceprimar al municipiului Sibiu, făcând parte din echipa lui Klaus Iohannis.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Astrid Fodor deţine o parte dintr-un teren de peste 600 de metri pătraţi în extravilanul municipiului Mediaş şi un autoturism Peugeot, cumpărat în 2006. Astrid Fodor are un credit de 33.000 de lei contractat de la o bancă în anul 2013. De asemenea, în anul 2013, Astrid Fodor a câştigat 38.256 de lei de la Primăria Sibiu.

Klaus Iohannis a câştigat de patru ori alegerile pentru Primăria Sibiu, candidând din partea FDGR. La scrutinele din 2008 şi 2012, candidatura sa a fost susţinută şi de către PNL, formaţiune care nu a avut un candidat propriu, dar a deţinut de fiecare dată un fotoliu de viceprimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici