Atenţie profesori! Prima de carieră didactică va fi virată pe carduri speciale care ajung prin Poşta Română

Autorităţile centrale au stabilit aspectele privind „Prima de carieră didactică”. Prima va fi emisă sub forma suportului electronic, potrivit unei informări transmise marţi de Ministerul Educaţiei.

773 afișări
Imaginea articolului Atenţie profesori! Prima de carieră didactică va fi virată pe carduri speciale care ajung prin Poşta Română

Atenţie profesori! Prima de carieră didactică va fi virată pe carduri speciale care ajung prin Poşta Română

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei s-au întâlnit cu cei din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, ai federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământul preuniversitar şi ai operatorului economic care gestionează măsurile de susţinere a activităţii didactice emise sub forma suportului electronic pentru a clarifica o serie de aspecte privitoare la „Prima de carieră didactică” prevăzută de OUG nr. 58/2023.

Potrivit Ministerului Educaţiei, primele vor veni pe card. După finalizarea distribuirii cardurilor pentru prima didactică, vor fi transmise informaţii suplimentare privind cardurile pentru carieră profesională.

„Ministerul Educaţiei a realizat demersurile legale, conform competenţei, pentru acordarea primei de carieră didactică şi a primei de carieră profesională, pentru a fi respectate termenele asumate prin OUG nr. 58/2023 în ceea ce priveşte livrarea şi încărcarea cardurilor în luna octombrie 2023. De asemenea, a răspuns constant tuturor solicitărilor Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în vederea bunei desfăşurări a acestui program de sprijin pentru personalul din învăţământ. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a gestionat contractarea serviciilor pentru emiterea tichetelor, iar livrarea acestora a fost realizată de Compania Naţională „Poşta Română” S.A”, potrivit unui comunicat transmis marţi de Ministerul Educaţiei.

Conform OUG nr. 58/2023, personalul din învăţământ beneficiază de următoarele prime: prima de carieră didactică (1.500 de lei) pentru personalul didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate în anul şcolar 2022 - 2023 în învăţământul preuniversitar şi universitar de stat şi prima de carieră profesională (500 de lei) pentru personalul nedidactic aflat în activitate în anul şcolar 2022 - 2023 în învăţământul preuniversitar şi universitar de stat.

Livrarea, emiterea tichetelor şi stabilirea operatorilor economici eligibili privind utilizarea fondurilor din prima de carieră didactică şi prima de carieră profesională sunt atribuţii care, potrivit OUG nr. 58/2023, implică activitatea unor terţe instituţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici