Atenţie, se dau amenzi! Cu ce sumă a fost sancţionat un turist după ce a hrănit un urs

  • Un turist a fost amendat cu 500 de lei de jandarmii din Prahova după ce a hrănit un urs.
  • Hrănirea complementară a animalelor sălbatice nu este permisă.
782 afișări
Imaginea articolului Atenţie, se dau amenzi! Cu ce sumă a fost sancţionat un turist după ce a hrănit un urs

Jandarmii au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că un urs se află pe carosabil, în zona drumului Cotei 1400 Sinaia, anunţă  IJJ Prahova.

Jandarmii sosiţi la faţa locului au descoperit ursul, dar şi un turist care hrănea animalul din maşină.

Ursul a fost îndepărtat în zona împădurită, iar turistul a fost amendat cu 500 lei „pentru hrănirea complementară a animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic, conform legii nr. 407/2006”.

Jandarmeria Prahova recomandă turiştilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea şi, mai ales, să nu le hrănească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici