Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria: Proteste programate în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse şi Kardam

Ministerul Afacerilor Externe a emis joi seara o atenţionare de călătorie privind restricţii de circulaţie în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse şi Kardam, din cauza unor proteste ale fermierilor bulgari.

444 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria: Proteste programate în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse şi Kardam

Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria: Proteste programate în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse şi Kardam

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, vineri, Asociaţia Producătorilor de Cereale din Bulgaria a anunţat organizarea unor acţiuni de protest în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse (corespondent PTF Giurgiu) şi Kardam (corespondent PTF Negru Vodă), inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto în PTF menţionate, precum şi a circulaţiei rutiere pe drumurile republicane (naţionale sau europene) adiacente/aferente.

Se recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferilor să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

MAE transmite că pe perioada desfăşurării acţiunilor de protest, este posibil ca, pentru perioade de timp limitate, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, precum şi circulaţia prin PTF menţionate şi în zonele adiacente acestora.

În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare. Astfel, se recomandă turiştilor români să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în
vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, inclusiv prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.

„În acest context, este subliniată importanţa informării corecte a cetăţenilor români, a achiziţionării din timp a vinietelor electronice şi a achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a transmis MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici