Atenţionare pentru schiori! Pericol pe pârtii din cauza vremii călduroase care a topit zăpada

Salvamontiştii braşoveni avertizează că pe pârtiile din Poiana Braşov şi din Masivul Postavaru se schiază pe zăpada specifică sezonului de primăvară. Din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultimele zile zăpada este afânată, ceea ce creşte riscul producerii unor accidente.

359 afișări
Imaginea articolului Atenţionare pentru schiori! Pericol pe pârtii din cauza vremii călduroase care a topit zăpada

Atenţionare pentru schiori! Pericol pe pârtii din cauza vremii călduroase care a topit zăpada

Duminică, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină de patru ori pentru a ajuta persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau se plimbau în Masivul Postăvaru. Salvamontiştii susţin că accidentele se produc deoarece zăpada a fost afectată de căldură.

„Din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultimele zile se schiază în condiţii de primăvară, cu zăpadă afânată, îmbibată cu apă, care este foarte grea şi care solicită foarte mult articulaţiile picioarelor. Totodată, în unele zone ale pârtiei stratul de zăpadă s-a subţiat considerabil”, susţin reprezentanţii Salvamont.

Schiorii sunt sfătuiţi să reducă viteza pe pârtii, iar turiştilor li se recomandă să se echipeze corespunzător.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 251 de cazuri, implicând 258 de persoane care s-au accidentat sau rătăcit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zăpadă,
pârtii,
vreme

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici