Prima pagină » Social » Au fost înregistrate peste 130 de apeluri la 112 din cauza vijeliilor din Bucureşti

Au fost înregistrate peste 130 de apeluri la 112 din cauza vijeliilor din Bucureşti

Peste 130 de apeluri sunt în aşteptare în dispeceratul ISU Bucureşti - Ilfov prin SNUAU 112, în urma vijeliilor puternice, cod roşu, din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu.
Au fost înregistrate peste 130 de apeluri la 112 din cauza vijeliilor din Bucureşti
ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO
Laura Buciu
17 iul. 2025, 19:17, Social

A fost cod roşu de vijelii pentru judeţele Giurgiu, Ilfov şi Bucureşti.

În Capitală se intervine pentru degajarea elementelor de construcţie desprinse de la mai multe imobile. De asemenea, mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe carosabil.

La acest moment, sunt peste 130 de apeluri în aşteptare în dispeceratul ISU B-IF primite prin SNUAU 112.

Două persoane au fost lovite de copaci/crengi în cădere în Bucureşti, iar în urma evaluării medicale de la faţa locului au fost transportate la spital, conştiente.

Totodată acoperişul unei clădiri aparţinând Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti a fost luat de vânt, iar mai multe săli de clasă au fost inundate.

În Otopeni, judeţul Ilfiv, o femeie în vârstă de 49 de ani, aflată în propria locuinţă, a fost surprinsă de elemente de acoperiş desprinse de la un alt imobil. Din nefericire, victima a fost declarată decedată, prezentând semne incompatibile cu viaţa. La faţa locului a intervenit o unitate de terapie intensivă mobilă.

Echipajele operative ale ISU acţionează în continuare pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteo şi asigurarea protecţiei populaţiei.

Efectele fenomenelor meteorologice periculoase

În cursul zilei de 17.05.2025, au fost emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie două avertizări nowcasting de fenomene meteorologice periculoase:

Salvatorii din cadrul ISU B-IF recomandă evitarea deplasărilor şi activităţile în aer liber în timpul manifestării fenomenelor, să nu se parcheze sub copaci sau în apropierea obiectelor instabile (panouri, stâlpi). Este recomandată deconectarea echipamentele electrice dacă sunt observate fluctuaţii sau întreruperi şi să nu fie atinse cabluri electrice căzute pentru că pot fi sub tensiune.