Au început angajările pentru vară şi sărbătorile de Paşte

Angajatorii se pregătesc pentru creşterea activităţii din sezonul cald, dar şi pentru perioada sărbătorilor pascale şi au început încă de pe acum recrutările.

203 afișări
Imaginea articolului Au început angajările pentru vară şi sărbătorile de Paşte

Au început angajările pentru vară şi sărbătorile de Paşte

Potrivit unui comunicat al platformei eJobs, în ultimele 30 de zile au fost postate 25.000 de locuri de muncă. Dintre acestea, peste 3.500 aparţin companiilor din turism şi HoReCa, al doilea cel mai activ domeniu în ceea ce priveşte angajările, după retail. O treime din joburile postate pentru turism şi HoReCa sunt pentru străinătate, angajatorii din afara ţării căutând candidaţi români care să se relocheze, cel puţin până în toamnă. Cea mai mare nevoie de personal vine din partea companiilor din sectorul turistic din Grecia, care au avut, în ultima lună, peste 1.000 de poziţii deschise pe platformă. La distanţă semnificativă faţă de Grecia se plasează Germania, Italia, Finlanda, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe şi Marea Britanie.

„Vorbim în special despre personal hotelier, atât cameriste, cât şi bucătari, barmani sau ospătari, despre manipulanţi de bagaje în aeroport sau despre însoţitori de bord, iar salariile oferite pleacă de la 800 de euro net şi pot ajunge până la 2.500 - 3.000 de euro”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro.

Cele mai multe joburi postate în ultima lună aparţin angajatorilor din retail. Aceştia deţin în mod obişnuit, pe tot parcursul anului, primul loc când vine vorba despre volumele de angajări, însă în această perioadă a crescut numărul de poziţii disponibile în condiţiile în care încep pregătirile pentru campaniile şi vârful de activitate asociate sărbătorilor de Paşte.

„Dacă în cazul turismului, vedem un număr foarte mare de joburi care sunt pentru străinătate, pentru retail, doar 1,4% sunt postate de angajatori din afara ţării. Tot foarte mic este şi procentul celor care scot în piaţă joburi remote. De fapt, 98% dintre poziţiile deschise în retail presupun prezenţa la sediu”, mai spune Bogdan Badea.

Cu 2.500 joburi disponibile, industria alimentară este al patrulea cel mai mare angajator din ultima lună şi unul dintre domeniile care, anual, încep să crească numărul de poziţii în apropierea sezonului cald. Şi în acest caz, 98% dintre joburile disponibile presupun munca zilnică de la birou.

Spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la finalul lunii februarie şi până acum, în clasament au crescut domenii precum turismul şi call center / BPO, dar s-au înregistrat scăderi pe sectorul de arte & entertainment. Construcţiile reprezintă un alt domeniu pentru care a început să crească volumul de angajări. Pentru toate segmentele menţionate, cele mai multe joburi sunt pentru categoriile entry-level (0-2 ani de experienţă) şi mid-level (2-5 ani de experienţă).

În ceea ce priveşte aplicările, opţiunile candidaţilor merg în primul rând către domeniile care angajează masiv, dar constant, pe tot parcursul anului, nu doar pentru sezonul cald, respectiv retailul, serviciile, call center-ele sau IT / telecom. Din cele 910.000 de aplicări din ultima lună, 70.000 sunt pentru joburile din turism, fiind al 7-lea cel mai căutat domeniu. Pentru industria alimentară au fost înregistrate 66.000 de aplicări în acelaşi interval de referinţă.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.ro, mediile nete salariale, la nivel naţional, pentru domeniile care al căror volum de angajări creşte în apropierea sezonului de vară, sunt următoarele: 3.600 de lei pentru turism, 3.700 de lei pentru industria alimentară, 3.900 pentru retail sau 5.000 de lei pentru construcţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici