Au început înscrierile în clasa pregătitoare, etapa a II-a, pentru anul 2021-2022. Când se vor afişa listele finale

  • Înscrierile în clasa pregătitoare, în prima etapă, au avut loc între 10 şi 20 mai.
  • A doua etapă de înscriere se desfăşoară în perioada 24 mai - 31 mai.
  • În data de 4 iunie, se vor afişa, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale pentru clasele pregătitoare.
282 afișări
Imaginea articolului Au început înscrierile în clasa pregătitoare, etapa a II-a, pentru anul 2021-2022. Când se vor afişa listele finale

Au început înscrierile în clasa pregătitoare, etapa a II-a, pentru anul 2021-2022. Când se vor afişa listele finale

Au început înscrierile în clasa pregătitoare 2021-2022, în etapa a II-a, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Depunerea/ transmiterea cererii-tip de înscriere se face în perioada 24 mai-31 mai 2021.

Formularul online poate fi completat aici.

Prima etapă de înscriere a avut loc între 10 şi 20 mai.

În data de 4 iunie, se vor afişa, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale pentru clasele pregătitoare.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august, inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, potrivit metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul 2021-2022.

De asemenea, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. În acest caz, părinţii trebuie să facă o solicitare scrisă pentru înscrierea în clasa pregătitoare, în baza recomandării eliberate de unitatea de învăţământ cu nivel preşcolar.

În perioada 1 septembrie – 10 septembrie 2021 va avea loc centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor/ tutorilor legal instituiţi/ reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

CITEŞTE AICI: Înscrierea în învăţământul primar, annul şcolar 2021-2022. Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare | DOCUMENT


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici