Au trecut 4 ani de la tragedia de la Mihăileşti

Rudele, colegii şi prietenii victimelor exploziei de la Mihăileşti, în care şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 13 au fost rănite, au comemorat, sâmbătă, patru ani de la producerea tragediei.

125 afișări
Imaginea articolului Au trecut 4 ani de la tragedia de la Mihăileşti

Au trecut 4 ani de la tragedia de la Mihăileşti (Imagine: Mediafax Foto)

La comemorare, au participat rude ale celor ucişi de suflul exploziei unui camion încărcat cu azotat de amoniu, din 24 mai 2004, colegi de breaslă ai jurnaliştilor Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, morţi şi ei în cumplitul accident, precum şi pompieri şi autorităţi buzoiene.

Tot în memoria celor ucişi de suflul exploziei unui camion încărcat cu azotat de amoniu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a organizat un ceremonial militar - religios la Monumentul închinat eroilor pompieri din localitatea Mihăileşti.

În 24 mai 2004, la Mihăileşti au căzut la datorie şapte pompieri ajunşi la locul nenorocirii pentru a stinge incendiul izbucnit la camionul încărcat cu azotat de amoniu.

Alături de ei, şi-au mai pierdut viaţa jurnaliştii Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, reporter şi respectiv cameraman la Antena 1, soferul autotrenului precum şi localnici şi oameni surprinşi în trafic de deflagraţie. Alte 13 persoane au fost rănite grav, şeful de post din Mihăileşti, Gabriel Hurlup, fiind iniţial declarat mort. El a reuşit să fie salvat de medici.

În martie anul acesta, Curtea de Apel Galaţi a menţinut sentinţa pronunţată, în 2006, de Judecătoria Focşani şi i-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pe administratorul Ney Transport, Ionel Neagoe, pe patronul Mihtrans SRL, Mihai Gună, şi pe fostul director al combinatului Doljchim din Craiova, Ion Gherghe. Cei trei au fost consideraţi responsabili de tragedia produsă în urmă cu patru ani.

De asemenea, Curtea de Apel Galaţi a menţinut, în parte, sentinţa civilă a Judecătoriei Focşani, condamnaţii, în solidar cu societăţile pe care le conduc, fiind obligaţi la plata unor despăgubiri celor care s-au constituit ca părţi civile în proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici