Autorităţile au fost în alertă după ce o pată de produs petrolier a fost descoperită pe Dunăre

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi şi poliţiştii de frontieră au intrat în alertă, sâmbătă dimineaţă, după ce pe Dunăre, în apropierea Portului Drobeta Turnu Severin, a fost descoperită o pată de produs petrolier.

52 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au fost în alertă după ce o pată de produs petrolier a fost descoperită pe Dunăre

Autorităţile au fost în alertă după ce o pată de produs petrolier a fost descoperită pe Dunăre (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Echipe ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, dar şi poliţişti de frontieră au patrulat, sâmbătă, în aval de Portul Drobeta Turnu Severin, malul Dunării, pe sectorul Hinova - Batoţi - Ostrovul Corbului, în încercarea de a depista pata de produs petrolier văzută sâmbătă dimineaţă, pentru a acţiona cu produse de neutralizare, însă, ca urmare a debitelor crescute ale fluviului, aceasta s-a dispersat şi n-a mai putut fi observată.

"Cel mai probabil pata a provenit de la reziduurile de santină ale unei nave aflate în tranzit, dar s-a dispersat", a declarat directorul SGA Mehedinţi, Adrian Drăghici.

Cu privire la debitul crescut al Dunării care, sâmbătă dimineaţă, la intrarea în ţară, la Baziaş, era cu 400 de metri cubi pe secundă mai mare decât cel din ziua precedentă, Drăghici a spus că se poate vorbi despre o viitură pe Dunăre, şi din cauza faptului că apa este tulbure, însă deocamdată nu există pericol de inundaţii în localităţile din Mehedinţi, riverane fluviului.

Fluviul Dunărea este în continuare monitorizat de inspectori ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici